search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:29
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση των Times: Το 50% των Βρετανών θέλει να επιστρέψουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα

09.12.2014 14:21
Δημοσκόπηση των Times: Το 50% των Βρετανών θέλει να επιστρέψουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα - Media

Σχεδόν το 50% των ερωτηθέντων Βρετανών πιστεύει ότι τα γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα σε δημοσκόπηση  που διεξήγαγε το ινστιτούτο YouGov για λογαριασμό της εφημερίδας The Times.

  
Μόλις το 26% των Βρετανών κρίνει δικαιολογημένο το γεγονός ότι τα γλυπτά του Παρθενώνα παραμένουν στο Λονδίνο
 
Μόλις το 26% των Βρετανών θεωρεί ότι είναι δικαιολογημένο τα γλυπτά που κοσμούσαν στην αρχαιότητα τον Παρθενώνα να παραμένουν αυτή τη στιγμή στη Βρετανία, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα και που ενισχύει την θέση της Αθήνας, η οποία ζητάει την επιστροφή τους στην Ελλάδα εδώ και 40 χρόνια.

Σχεδόν το 50% των ερωτηθέντων (το 49%) πιστεύει ότι τα γλυπτά πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα την ώρα που το 24% δεν εκφράζει γνώμη, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση αυτή που διεξήγαγε το ινστιτούτο YouGov σε δείγμα 1.589 προσώπων το διάστημα μεταξύ 7ης και 8ης Δεκεμβρίου για λογαριασμό της εφημερίδας The Times.

Η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε λίγες ημέρες αφότου το Βρετανικό Μουσείο δάνεισε στο μουσείο Ερμιτάζ της Ρωσίας ένα άγαλμα από τα γλυπτά του Παρθενώνα, το άγαλμα του θεού Ιλισσού, μια κίνηση που προκάλεσε την οργή της Ελλάδας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01