search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:45
MENU CLOSE

Συνάντηση ΓΣΕΕ-υπουργών για εργασιακά και ΔΕΚΟ

27.08.2010 06:15
Συνάντηση ΓΣΕΕ-υπουργών για εργασιακά και ΔΕΚΟ - Media

Το πρόβλημα της ανεργίας, τα εργασιακά θέματα, όπως οι συμβάσεις εργασίας, η ακρίβεια, όπως επίσης το μέλλον του ΟΣΕ και των ΔΕΚΟ, έθεσε η ΓΣΕΕ σε ευρεία σύσκεψη. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε θετικό μήνυμα για τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας, με τον υπουργό Οικονομικών να δηλώνει στη ΓΣΕΕ ότι η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ των κλαδικών συμβάσεων και ότι τελικώς αυτές θα υπερισχύσουν των επιχειρησιακών.

Το πρόβλημα της ανεργίας, τα εργασιακά θέματα, όπως οι συμβάσεις εργασίας, η ακρίβεια, όπως επίσης το μέλλον του ΟΣΕ και των ΔΕΚΟ, έθεσε η ΓΣΕΕ σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, της υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλη, της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, του υφυπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, εν όψει της ΔΕΘ και της προετοιμασίας των θέσεων της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντηση αυτή υπήρξε θετικό μήνυμα για τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας, με τον υπουργό Οικονομικών να δηλώνει στη ΓΣΕΕ ότι η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ των κλαδικών συμβάσεων και ότι τελικώς αυτές θα υπερισχύσουν των επιχειρησιακών.

Υπενθυμίζεται ότι στο επικαιροποιημένο μνημόνιο προβλέπεται το ακριβώς αντίθετο. Επίσης σε συνάντηση με την ΟΤΟΕ ο υπουργός Οικονομικών στο αίτημά τους για μη κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων είχε απαντήσει -σύμφωνα με την ΟΤΟΕ- ότι κατανοεί το πρόβλημα, αλλά υπερισχύουν οι δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί από το μνημόνιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:42