search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:18
MENU CLOSE

Αγιοποίηση ή στοχοποίηση του Σίλβιο; (Δημοσιεύτηκε στο “Π” 28/10/2009)

30.10.2009 11:03

Να δοθεί το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στον Μπερλουσκόνι, να γίνει άγιος ή να τον σκοτώσουν; Το διαδίκτυο προσφέρει τόπους όπου εκφράζονται οι πιο παθιασμένες και αντιφατικές απόψεις για την πιο αμφιλεγόμενη προσωπικότητα της ιταλικής πολιτικής σκηνής.

Να δοθεί το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στον Μπερλουσκόνι, να γίνει άγιος ή να τον σκοτώσουν; Το διαδίκτυο προσφέρει τόπους όπου εκφράζονται οι πιο παθιασμένες και αντιφατικές απόψεις για την πιο αμφιλεγόμενη προσωπικότητα της ιταλικής πολιτικής σκηνής. Στο Facebook, μια επιτροπή που δημιουργήθηκε τον Απρίλιο έχει συγκεντρώσει ήδη 20.000 υπογραφές για να δοθεί το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στον Μπερλουσκόνι, γιατί «μας έσωσε από την κομμουνιστική απειλή, όπως ο Βαλέσα την Πολωνία!», όπως γράφει. Ανάμεσα στα επιτεύγματά του, αναφέρουν την προσέγγιση με τη Λιβύη και τη μεσολάβηση μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας… Αντίθετα, σε άλλους διαδικτυακούς τόπους ζητούν τον θάνατό του, με 16.000 υπογραφές. Πολλοί υπουργοί του τρομοκρατήθηκαν από τη διαδικτυακή αυτή κινητοποίηση και η εισαγγελία της Ρώμης ξεκίνησε έρευνα για να εξεταστούν οι «σοβαρές απειλές» κατά του Μπερλουσκόνι. Όμως μια άλλη διεύθυνση σπάει ρεκόρ, με 170.000 επισκέψεις: πρόκειται για έναν ιστότοπο που ζητά την αγιοποίηση του Μπερλουσκόνι και δημιουργήθηκε από έναν καθηγητή Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Λα Σαπιέντζα της Ρώμης!

«Η γενιά της νίκης» διεκδικεί αποζημίωση

Ένα ρώσικο πατριωτικό κίνημα με τίτλο «Η γενιά της νίκης» διεκδικεί 27 δισεκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, έπειτα από απόφασή του που χαρακτήριζε τον σταλινισμό, μαζί με τον ναζισμό, ως ολοκληρωτικό καθεστώς. «Κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο 27 εκατομμύρια Σοβιετικοί πολίτες πέθαναν. Διεκδικούμε ένα εκατομμύριο ευρώ για καθέναν από αυτούς, λόγω της προσβολής που έγινε στη μνήμη τους» εξηγεί ο επικεφαλής του κινήματος αυτού, που έχει ως επίσημο εκπρόσωπο τον κομμουνιστή βουλευτή Αλεξέι Κορνιένκο. Η υπόθεση θα φθάσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά, σύμφωνα με τους δικηγόρους, έχει ελάχιστες πιθανότητες να εξεταστεί η αγωγή γιατί, ανάμεσα σε άλλα, σε αυτήν κανείς δεν προσδιορίζεται ονομαστικά. Η αποζημίωση αυτή αντιπροσωπεύει σχεδόν το διπλάσιο ακαθάριστο εσωτερικό προϊόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο έφθανε στα τέλη του 2007 τα 12,3 δισεκατομμύρια ευρώ…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01