search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:05
MENU CLOSE

Τσίπρας: «Πρωθυπουργός του καφενείου ο Σαμαράς» – Και ποινικές ευθύνες για τα σκάνδαλα θα αναζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

21.12.2014 11:41
Το «Θεσσαλονίκη Plus» παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας - Media

Ανέβασε τους τόνους κατά της κυβέρνησης και της διαπλοκής ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην περιφερειακή σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξανδρούπολη.

Ανέβασε τους τόνους κατά της κυβέρνησης και της διαπλοκής ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην περιφερειακή σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξανδρούπολη.
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρθηκε εναντίον του Αντώνη Σαμαρά αποκαλώντας τον, «πρωθυπουργό του καφενείου» που μιλά για φυγή καταθέσεων και επιδίδεται σε κλίμα τρομοκράτησης της κοινωνία. Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα η πρακτική της τρομολαγνείας εκπορεύεται αποκλειστικά από την κυβέρνηση και δεν βρίσκει στηρίγματα ούτε στους ευρωπαίους αξιωματούχους οι οποίοι είτε κρατούν αποστάσεις είτε αναδιπλώνονται ούτε στα διεθνή ΜΜΕ. Παράλληλα, επιτέθηκε και στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας λέγοντας πώς «μόνο στην Ελλάδα υπάρχει ένα κεντρικός τραπεζίτης που μιλά για ανεπανόρθωτες βλάβες».
 
Με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη, ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε με αναζήτηση πολιτικών αλλά και ποινικών ευθυνών για όσα σκάνδαλα γίνονται κι έγιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια.
 
«Πρωταγωνιστές στο παρασκήνιο της ανωμαλίας, αυτοί που προβάλλονται ως σωτήρες»
 
Εν προκειμένω, για την απόπειρα χρηματισμού βουλευτή κόμματος της αντιπολίτευσης προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι ο «μεσάζων» ήταν άνθρωπος του αμαρτωλού τριγώνου της διαπλοκής, ενώ «πρωταγωνιστές στο παρασκήνιο της ανωμαλίας είναι οι ίδιοι άνθρωποι που προβάλλονται ως σωτήρες».
Επικαλούμενος φράση από το επίμαχο υλικό που κατέθεσε ο Π. Χαϊκάλης στην Εισαγγελία ("Θα σε πάμε εμείς σε κόμμα που φτιάχνουμε, και θα μπορείς να δικαιολογήσεις την ψήφο σου") ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κλιμάκωσε την επίθεσή του προς την κυβέρνηση και τη διαπλοκή, λέγοντας ότι πρόκειται για μια φράση που αποκαλύπτει την πολιτική μεθοδολογία της συγκυβέρνησης αλλά και την ιστορία της πολιτικής διαφθοράς και διαπλοκής που σήμερα έχουν φτάσει στο σημεία να προσπαθούν να διασπάσουν και να διαλύσουν κόμματα και να στήνουν καινούρια.
 
Η διαπλοκή παράγει κατευθυνόμενη ενημέρωση και χρήμα για λίγους κι εκλεκτούς
 
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επιτέθηκε πιο ειδικά στο σύστημα της διαπλοκής λέγοντας ότι είναι ένα σύστημα το οποίο «με  δημόσιο χρήμα παράγει την ενημέρωση που το συμφέρει, μία ενημέρωση που προσπαθεί να επιβάλλει  την πολιτική που την συμφέρει και μία  πολιτική που δουλεύει για να παράγεται περισσότερο χρήμα. Για λίγους και εκλεκτούς».
 
Δίνουν για εξαγορά βουλευτών όσα η Περιφέρεια για επανασύνδες του ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά
 
Στον αντίποδα αυτών των πρακτικών πρόβαλε την πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, να αναλάβει η Περιφέρεια το κόστος επανασύνδεσης του ρεύματος σε νοικοκυριά της Αττικής, με κονδύλι 3 εκ. ευρώ (ύστερα από αναθεώρηση του προϋπολογισμού). Το ίδιο ποσό, είπε,  είναι η προσφορά σε βουλευτή «για να μείνουν λίγο καιρό ακόμα στις καρέκλες τους, για να διασωθούν, για να μην πάει ο τόπος σε εκλογές, για να μην μιλήσει ο λαός».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:59