search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:38
MENU CLOSE

Τρεις νυν βουλευτές στηρίζουν ήδη τον Παπανδρέου

02.01.2015 18:34
Τρεις νυν βουλευτές στηρίζουν ήδη τον Παπανδρέου - Media

Με την είδηση ότι ο Συμεών Κεδίκογλου αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και προσχωρεί στο κόμμα Παπανδρέου και ότι εκπρόσωποι του κόμματος θα είναι ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Γιώργος Πεταλωτής και Γιώργος Ελενόπουλος, ολοκληρώθηκε η άτυπη ενημέρωση του νέου πολιτικού εγχειρήματος. 

Με την είδηση ότι ο Συμεών Κεδίκογλου αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και προσχωρεί στο κόμμα Παπανδρέου και ότι εκπρόσωποι του κόμματος θα είναι ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Γιώργος Πεταλωτής και Γιώργος Ελενόπουλος, ολοκληρώθηκε η άτυπη ενημέρωση του νέου πολιτικού εγχειρήματος. 

Στην πρώτη ενημέρωση που έγινε αιφνιδιαστικά το απόγευμα οι εκπρόσωποι του νέου κόμματος διέψευσαν πληροφορίες του Διαδικτύου για το σήμα και το όνομα του νέου πολιτικού εγχειρήματος παραπέμποντας στην αυριανή παρουσίαση που θα κάνει ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, στις 5:30 μμ, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς 138.

Το Σάββατο εκτός της Διακήρυξης, θα ανακοινωθούν το κείμενο των πολιτικών θέσεων και το καταστατικό, τα οποία θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση   προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις απόψεις και διαφοροποιήσεις, οι οποίες θα κριθούν σε συνέδριο.

Την ιδρυτική διακήρυξη, υπογράφουν 200 άτομα, στην πλειοψηφία τους νέοι πολίτες, όπως προβλέπει και ο νόμος, ώστε να μπορεί να κατατεθεί και τυπικά η σχετική αίτηση αναγνώρισης στον Άρειο Πάγο.

Η χρηματοδότηση του κόμματος, σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση, θα βασισθεί στις εισφορές των πολιτών, ενώ βάση της προεκλογικής καμπάνιας, θα αποτελέσουν το Διαδίκτυο και οι επαφές του Γιώργου Παπανδρέου με τους πολίτες.

Τα γραφεία του νέου κόμματος θα βρίσκονται στην οδό Πειραιώς, όπου στεγάζεται το Ίδρυμα "Ανδρέας Παπανδρέου" και βασικός μοχλός για την ανάπτυξή του θα είναι το Διαδίκτυο. 

Ο Φίλλιπος Σαχινίδης θα είναι  υποψήφιος βουλευτής με το νέο κόμμα στο Νομό Λάρισας γι αυτό και δεν θα κάνει πολλές εμφανίσεις στα κανάλια, ενώ ο Γιώργος Πεταλωτής δε θα κατέβει καθόλου στις εκλογές προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να εκπροσωπεί το νέο κόμμα στα κανάλια. Ο Θάνος Μωραίτης, ένας ακόμα βουλευτής που εγκαταλείπει το ΠΑΣΟΚ, εκτός του Κεδίκογλου και του Σαχινίδη, θα είναι υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία που εκλέγεται παραδοσιακά. 

Ο Παύλος Γερουλάνος, σύμφωνα με πληροφορίες στηρίζει το εγχείρημα, αλλά δεν θα είναι υποψήφιος λόγω επαγγελματικών εκκρεμοτήτων, ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης φέρεται δυσαρεστημένος επειδή πρωτοστατούν στο νέο κόμμα και πολύ παλιά στελέχη ταυτισμένα με το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ. Πληροφορίες θέλουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και την Ρεγγίνα Βάρτζελη, ενώ δεν έγινε γνωστό αν ο Δ. Ρέππας θα είναι στα ψηφοδέλτια καθώς στο παρασκήνιο βοηθάει πολύ ουσιαστικά στη συγκρότηση του νέου κόμματος. 

Τέλος ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και από τους πιο στενούς συνεργάτες του Παπανδρέου τα τελευταία τριάντα χρόνια, Φίλιππος Πετσάλνικος, αναμένεται να καταλάβει τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας και όχι την πρώτη, όπως είχε γραφτεί. 

Χρυσοχοίδης: Μένω στο ΠΑΣΟΚ 

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης προκειμένου να αποκρούσει τις φήμες που τον έφεραν να συνομιλεί με τον Γιώργο Παπανδρέου και το νέο κόμμα, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθήνας, με στόχο την ενότητα της Κεντροαριστεράς.

"'Έχω μιλήσει έγκαιρα για τις αναγκαίες κινήσεις συνεννόησης και στο πεδίο της παράταξης και στο εθνικό πεδίο. Θα εξακολουθήσω να το κάνω γιατί πιστεύω βαθειά ότι αυτό είναι το ελάχιστο χρέος μου έναντι του τόπου, αλλά και των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που με έχουν τιμήσει κατ’ επανάληψη με την ψήφο τους. Με αυτό το πνεύμα θα δώσω τη μάχη κι’ αυτή τη φορά στη Β΄ Αθήνας μέσα από το κόμμα μου το ΠΑΣΟΚ αγωνιζόμενος για την πρόοδο του τόπου και για την προοπτική μιας μεγάλης, ισχυρής και ενωμένης κεντροαριστεράς» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:38