search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:46
MENU CLOSE

Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο ρυθμιστή την επομένη των εκλογών

05.01.2015 19:31
oldphotosvenizelos_kallithea1420486880.jpg

Στις 26 Ιανουαρίου πρέπει να υπάρχει ρυθμιστής, εγγυητής να οδηγήσει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, στην εφαρμογή πολιτικής εξόδου από το μνημόνιο και αυτός μπορεί να είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο Ευ.Βενιζέλος.

Στις 26 Ιανουαρίου πρέπει να υπάρχει ρυθμιστής, εγγυητής να οδηγήσει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, στην εφαρμογή πολιτικής εξόδου από το μνημόνιο και αυτός μπορεί να είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο Ευ.Βενιζέλος το βράδυ της Δευτέρας από το Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας.
  
«Το τι θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου, τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος, θα το καθορίσει ο λαός. Δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία, δεν μπορούμε να πάμε σε διπλές εκλογές, δεν μπορεί να υπάρχει ακυβερνησία, πρέπει να υπάρχει εθνική στρατηγική, πρέπει να υπάρχει ρυθμιστής, εγγυητής να οδηγήσει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας και συνευθύνης και στην εφαρμογή της πολιτικής ασφαλούς εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση. Αυτός μπορεί να είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ».
 
Υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκε ο πραγματικός εγγυητής της εθνικής σταθερότητας και στρατηγικής, ανέφερε ότι εκείνο ψήφισε τα μέτρα και πήρε το κόστος όταν άλλοι συμφωνούσαν αλλά δεν ψήφιζαν, ότι αυτό κράτησε τη χώρα όρθια όταν άλλοι ήθελαν να οδηγήσουν τη χώρα σε εκτροχιασμό.
 
Ασκώντας κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «η αστάθεια δεν είναι λόγια, είναι μια απειλή πως δεν σέβομαι τη συνέχεια του κράτους» και ότι στην Ευρώπη κανένα κόμμα δεν διανοείται να πει ότι δεν σέβεται τη συνέχεια του κράτους και τις δεσμεύσεις.
 
Αναφορικά με την ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι χάρη στις αποφάσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ άλλαξε ο χάρτης της χώρας, επιβλήθηκε ισονομία, ισοπολιτεία, κράτος δικαίου, οικοδομήθηκε το κοινωνικό κράτος, αναδιανεμήθηκε το πλεόνασμα, άλλαξαν επίπεδο ζωής οι Έλληνες.
 
Αναφερόμενος στο 2009 είπε ότι ήταν ανυπέρβλητη η ανάγκη να κινηθούμε αντίστροφα και όχι από το καλό στο καλύτερο όπως είχε δικαίωμα να περιμένει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ και πως δυστυχώς αυτό το έκανε μόνο του το ΠΑΣΟΚ χωρίς να μοιραστεί αναλογικά και δίκαια το βάρος της ιστορικής ευθύνης.
 
Αυτό, είπε, επέφερε δυσαρέσκεια στον κόσμο της παράταξης, για να προσθέσει ότι «δυστυχώς το επίπεδο που είχε φτάσει η χώρα ήταν εύθραυστο και επίπλαστο γιατί υπήρχε μια φούσκα που είχε δημιουργηθεί και με δική μας ευθύνη αλλά όχι μόνο με δική μας». «Και έπρεπε», τόνισε, «να γίνει μια πολύ μεγάλη διορθωτική κίνηση γιατί με την πλάτη στον τοίχο έπρεπε να απαντήσουμε στο τραγικό δίλημμα αν θα αποδεχτούμε μια οργανωμένη οπισθοχώρηση σε μισθούς και συντάξεις, μέτρα δύσκολα, λιτότητας, για να διαφυλάξουμε πολύ περισσότερα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:44