search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:11
MENU CLOSE

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το Charlie Hebdo (photo/video)

08.01.2015 15:57
Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για  το Charlie Hebdo (photo/video) - Media

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το γαλλικό ινστιτούτο της Αθήνας σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης για την τρομερή τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας.Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το γαλλικό ινστιτούτο της Αθήνας σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης για την τρομερή τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Θεσσαλονίκη
 
Κρατώντας πλακάτ που έγραφαν "Je suis Charlie", εκατοντάδες Θεσσαλονικείς έδωσαν το παρών στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε απόψε έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο, στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης στα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo.
 
Στο πλατύσκαλο, στην είσοδο του του Γαλλικού Ινστιτούτου, άφησαν λίγα λουλούδια και κεριά για τα 12 θύματα, καθώς και μολύβια, μαρκαδόρους και χαρτιά, τα εργαλεία της δουλειάς των σκιτσογράφων.
 
"Όλοι είμαστε Charlie" (Nous sommes tous Charlie), έγραψε στα γαλλικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο βιβλίο συλλυπητηρίων, που άνοιξε στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος έδωσε το παρών στη συγκέντρωση, κρατώντας πλακάτ, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για αποτρόπαια πράξη που δεν έχει σχέση με την μουσουλμανική θρησκεία.
 
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος και οι αντιδήμαρχοι, Έλλη Χρυσίδου, Κώστας Ζέρβας, Σπύρος Πέγκας και Χασδάι Καπόν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01