search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:48
MENU CLOSE

Βενιζέλος: Η χώρα χρειάζεται συνεργασίες και συναινέσεις

09.01.2015 05:21
Βενιζέλος: Η χώρα χρειάζεται συνεργασίες και συναινέσεις - Media

Τη βεβαιότητα ότι ο τόπος δεν κυβερνιέται μονοκομματικά, αλλά με συνεργασίες και συναινέσεις, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος στη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας, απόψε στη Λάρισα.

 
Τη βεβαιότητα ότι ο τόπος δεν κυβερνιέται μονοκομματικά, αλλά με συνεργασίες και συναινέσεις, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος στη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας, απόψε στη Λάρισα.
 
"Δεν κυβερνιέται ο τόπος μονοκομματικά, δεν κυβερνιέται εύκολα, θέλει συνεργασίες, συστρατεύσεις, συναινέσεις, κυβέρνηση εθνικής ενότητας, εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης με τη συμμετοχή όλων των δημοκρατικών δυνάμεων που λένε τουλάχιστον ότι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική", είπε ο κ. Βενιζέλος και προέβλεψε ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο φορέας της τρίτης εντολής, ο εγγυητής και ο θεματοφύλακας για την ασφαλή πορεία της χώρας. "Πάμε να καταγράψουμε μία ιστορική νίκη στις 25 Ιανουαρίου και εσείς είστε αυτοί που θα εγγυηθείτε το ρόλο του ΠΑΣΟΚ και της παράταξης ως εγγυητή της εθνικής προοπτικής", είπε απευθυνόμενος στους συγκεντρωθέντες που παρακολούθησαν την ομιλία στο Δημοτικό Ωδείο.
 
Έκανε ευρεία αναφορά στην ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ, που όπως είπε, διαμόρφωσε τη σύγχρονη Ελλάδα της μεταπολίτευσης και επανέλαβε ότι στις 25 Ιανουαρίου το κόμμα διεκδικεί να του δώσει ξανά ο ελληνικός λαός όσο γίνεται μεγαλύτερο ποσοστό για να παίξει – όπως είπε – τον εγγυητικό και σταθεροποιητικό του ρόλο."Εσείς μαζί μ’ εμάς, έχετε πληρώσει ακριβά το πολιτικό και συναισθηματικό κόστος της τεράστιας προσπάθειας που έχουμε κάνει τα τελευταία 5 χρόνια", τόνισε ενώ συγκεκριμενοποιώντας τις "εγγυήσεις" που – όπως υποσχέθηκε – δίνει το ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο μίας εθνικής στρατηγικής, τις οροθέτησε σε έξι σημεία, τα οποία αφορούν: στην πολιτική, την οικονομική, την δημοσιονομική, την θεσμική και την εθνική σταθερότητα, καθώς και στο νέο πρόγραμμα ανάπτυξης.
 
Έχει σημασία, ανέφερε "και το ποιος θα είναι πρώτος, αλλά ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει ποιος θα πάρει την τρίτη εντολή και θα είναι ο εγγυητής και ο θεματοφύλακας κι αυτός μπορεί να είναι μόνον το ΠΑΣΟΚ, μόνον η Δημοκρατική Παράταξη".
 
"Αυτός είναι ένας μεγάλος αγώνας, ένας μεγάλος στόχος", ανέφερε χαρακτηριστικά και σχολίασε: "από αυτόν τον στόχο δε θα μας αποσπάσει την προσοχή κανείς. Κανείς δε θα μας βάλει σε μία εσωστρεφή συζήτηση, γιατί η υποχρέωση του ΠΑΣΟΚ της Δημοκρατικής Παράταξης έτσι το θέλησαν όλοι οι μεγάλοι πολιτικοί ηγέτες που την εκπροσώπησαν, έτσι το θέλησε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Παπανδρέου, είναι να ανεβαίνει μαζί με το έθνος".

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01