search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:13
MENU CLOSE

Π. Σκουρλέτης: Τη ρήξη δεν την επιδιώκει καμιά πλευρά

09.01.2015 13:38
Π. Σκουρλέτης: Τη ρήξη δεν την επιδιώκει καμιά πλευρά - Media

Νέο πλαίσιο διαπραγμάτευσης διαβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη.

Νέο πλαίσιο διαπραγμάτευσης διαβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη.

«Ακόμα και από τη γερμανική πλευρά, άλλα λέει η καγκελάριος κι άλλα ο αντικαγκελάριος. Την ίδια στιγμή που λέει κάποια πράγματα η Κομισιόν, άλλα λέει η ΕΚΤ μέσω του κ. Ντράγκι. Άρα, επαναλαμβάνω ότι έχουμε μπει στον προθάλαμο μιας διαπραγμάτευσης. Δεν επιδιώκουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης σημαίνει ικανοποίηση των προαπαιτούμενων, των μνημονιακών μέτρων και σημαίνει συνέχιση των πολιτικών των μνημονίων», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στον ΑΝΤ1.

Σημείωσε δε ότι την ατζέντα τη βάζει η ίδια η πραγματικότητα και χρειάζεται ένας πολιτικός καταλύτης. Σε αυτή τη φάση ο καταλύτης είναι η Ελλάδα. Η Ευρώπη έχει καθορισμένους θεσμούς και παραδόσεις. Όταν υπάρχει μια δημοκρατική ισχυρή κυβέρνηση έχει το δικαίωμα ως ισότιμος εταίρος να θέτει ζητήματα. Δεν το έκανε ο κ. Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς δεν το πίστευε. Δεν είχε αυτό το σχέδιο, είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφερόμενος στην αυριανή παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ από τον A. Σαμαρά, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι το πρόγραμμα αυτό «είναι στον αέρα, γιατί ο κ. Σαμαράς αυτό που έχει κάνει σαφές είναι ότι θέλει να κλείσει η αξιολόγηση. Η αξιολόγηση σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση θα εφαρμοστούν τα μέτρα Χαρδούβελη. Όλα αυτά, δηλαδή για τον ΦΠΑ, τις συντάξεις, κλπ. Σε αυτά, λοιπόν, έχουμε απαντήσει και απαντάμε κάθε μέρα πως δεν θα υπάρξει συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών».

Σε ερώτηση ότι μπορεί να φτάσουμε σε ρήξη, ο Π. Σκουρλέτης απάντησε: «Τι θα πει αν φτάσουμε σε ρήξη; Τη ρήξη δεν την επιδιώκει καμιά πλευρά».

Σε άλλη ερώτηση ότι όπως λέει η ΝΔ στην περίπτωση αυτή θα έχουμε πιστωτικό γεγονός, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Εγώ θέλω να θέσω ένα ερώτημα. Σε αυτήν τη διαπραγμάτευση που θα ξεκινήσει η ελληνική κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, η ΝΔ θα έρθει μαζί μας ή θα είναι με την κ. Μέρκελ; Και αυτό είναι το δίλημμα της επόμενης μέρας».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:12