17/10/2019 02:49:48

Ο «Καραγκιόζης έγκλειστος», οι ψυχές ελεύθερες!

Ο «Καραγκιόζης έγκλειστος», οι ψυχές ελεύθερες! - Media

Σήμερα παραχωρώ τη στήλη στον διευθυντή του σχολείου κρατουμένων ανηλίκων Αυλώνα, τον καλό μου φίλο Πέτρο Δαμιανό, αναδημοσιεύοντας το γράμμα - ρεπορτάζ του για τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των παιδιών του…

«Οι μαθητές του Σχολείου μας παρουσίασαν τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα.
Τίτλος, “Ο Καραγκιόζης έγκλειστος”. Ένα έργο με 11 σκηνές, από τη ζωή των μαθητών μας στη φυλακή, γεμάτες μηνύματα, χορό, τραγούδι, σατιρική διάθεση και αυτοσαρκασμό.

Σας αφιερώνω ένα κείμενο από τη γιορτή μας, το καλωσόρισμα των μαθητών μας:
“Εμείς οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, θέλουμε να σας καλωσορίσουμε στη φετινή γιορτή μας, όλους σας, τους γονείς μας, τους συγγενείς μας και τους φίλους του Σχολείου.
Να σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία σας στον χώρο μας, κάτι που μας δίνει ιδιαίτερη χαρά.

Τη φετινή γιορτή την ετοιμάσαμε με πολλή αγάπη και χαρά με τη βοήθεια των καθηγητών μας, κάτω από δύσκολες συνθήκες, λόγω της αγωνίας μας για τη ζωή του πρώην συμμαθητή μας και νυν φοιτητή, του Νίκου Ρωμανού.

Η θετική, τελικά, κατάληξη του αγώνα του Νίκου μας γέμισε αισιοδοξία και μας έδωσε ένα μεγάλο κίνητρο για τη συνέχεια των σπουδών μας.

Ως ελάχιστη αναγνώριση του αγώνα του και της συνεισφοράς του στην εκπαίδευση στη φυλακή, θα θέλαμε να του αφιερώσουμε τη γιορτή μας…

- Φέτος, κάποιοι συμμαθητές μας θα αγωνιστούν για την είσοδό τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Του χρόνου θα ακολουθήσουμε εμείς. Στη συνέχεια κάποιοι άλλοι…

- Ο αγώνας μας, μέσα στις σκληρές συνθήκες που ζούμε δεν είναι εύκολος!
Νιώθουμε όμως πως πλέον παλεύουμε για κάποιο στόχο και πως, αν τον πετύχουμε, θα φτάσουμε ώς το τέλος!

- Πληρώνουμε τις λανθασμένες επιλογές μας με τη στέρηση της ελευθερίας μας. Ο νους όμως και η ψυχή μας παραμένουν ελεύθερα!

- Θα προσπαθήσουμε, θα κοπιάσουμε, θα αγωνιστούμε και θα τα καταφέρουμε! Τώρα ξέρουμε ότι αξίζει τον κόπο! Τώρα αισθανόμαστε ότι δεν θα πάει χαμένη η προσπάθειά μας!”».

Μπράβο, παιδιά με τις ελεύθερες ψυχές…

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.