search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:51
MENU CLOSE

Η νέα λέσχη βιβλίου του Μαρκ Ζούκερμπεργκ

10.01.2015 22:00
Η νέα λέσχη βιβλίου του Μαρκ Ζούκερμπεργκ - Media

Με το νέο έτος, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής και CEO του Facebook αποφάσισε να φτιάξει τη μεγαλύτερη λέσχη βιβλίου στον κόσμο.

Με το νέο έτος, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής και CEO του Facebook αποφάσισε να φτιάξει τη μεγαλύτερη λέσχη βιβλίου στον κόσμο. Έτσι, δημιούργησε ένα νέο γκρουπ με την ονομασία «A Year of Books», το οποίο θα διαβάζει ένα βιβλίο κάθε δεκαπέντε μέρες ύστερα από παρότρυνση των υπόλοιπων μελών της λέσχης.

Ζήτησε λοιπόν από τους 31 εκατομμύρια χρήστες που τον «ακολουθούν» να του προτείνουν μια πρόκληση, έτσι ώστε να μοιραστούν όλοι μαζί την εμπειρία της ανάγνωσης, η οποία θα επικεντρώνεται σε θέματα που «δίνουν έμφαση σε νέες κουλτούρες, πεποιθήσεις, ιστορίες και τεχνολογίες».

Από τις 3 Ιανουαρίου, οπότε και δημιουργήθηκε το νέο γκρουπ, συμμετέχουν ήδη περισσότεροι από 180.000 άνθρωποι. Η πρώτη επιλογή του Ζούκερμπεργκ είναι το βιβλίο «The End Of Power» από τον Moises Naim, το οποίο υποστηρίζει ότι οι κάποτε ισχυρές θέσεις έχουν χάσει πλέον την κυριαρχία τους.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή δεν αποτελεί κάτι καινοτόμο για τον κόσμο του Facebook και των κοινωνικών δικτύων εν γένει καθώς ακολουθεί την πολύ πετυχημένη κίνηση της Όπρα Γουίνφρεϊ με τη δικιά της λέσχη ανάγνωσης, η οποία έχει φέρει αύξηση των πωλήσεων στα επιλεχθέντα βιβλία. Ο ίδιος δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος ως προς την πρόκληση της ανάγνωσης. Το να διαβάζεις ένα βιβλίο το βρίσκω διανοητικώς ικανοποιητικό. Τα βιβλία σάς επιτρέπουν να διερευνήσετε πλήρως ένα θέμα σε σχέση με αυτό που κάνουν σήμερα τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης».

Κάρλτον Μέιμπι: «Έφυγε» ο βιογράφος του Σάμιουελ Μορς

Ο Κάρλτον Μέιμπι ήταν επίτιμος καθηγητής Ιστορίας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Νιου Παλτζ. Βραβεύτηκε ως συγγραφέας με Πούλιτζερ σε ηλικία 30 χρόνων για την καθόλου ωραιοποιημένη και ιδιαιτέρως ανθρώπινη βιογραφία του Σάμιουελ Μορς, εφευρέτη του ηλεκτρομαγνητικού τηλεγράφου αλλά και ζωγράφου.

Πέθανε σε ηλικία 99 χρόνων στις 18 Δεκεμβρίου και, σύμφωνα με την κόρη του Σούζαν, η αιτία του θανάτου του ήταν οι επιπλοκές που είχε στην υγεία του ύστερα από μια πτώση στο σπίτι του στο Γκάρντινερ. O Μέιμπι γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου του 1914 στη γαλλική συνοικία της Σανγκάης.

Έζησε τα πρώτα εννέα χρόνια της ζωής του στην Κίνα προτού η οικογένειά του μετακομίσει στη Βιρτζίνια και μετέπειτα στο Μέιν των Βορειοανατολικών ΗΠΑ. Ως φοιτητής γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, όπου και παρέδωσε μια ενδιαφέρουσα διατριβή, η οποία έγινε και η επίσημη βιογραφία του Μορς με τίτλο «The American Leonardo».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01