search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:18
MENU CLOSE

Παραιτήθηκε κι επίσημα ο Πρόεδρος της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο

14.01.2015 09:57
Παραιτήθηκε κι επίσημα ο Πρόεδρος της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο - Media

Ο πρόεδρος της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο υπέβαλε την παραίτησή του μετά από 9 χρόνια στην προεδρία.

O Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο υπέγραψε σήμερα το πρωί, στις 10,35 ώρα Ιταλίας την επιστολή παραίτησής του. Με την επιστολή αυτή, όπως προβλέπουν οι θεσμικές διαδικασίες, κοινοποιεί την απόφασή του να παραιτηθεί στους προέδρους της Βουλής Λάουρα Μπολντρίνι, της Γερουσίας Πιέτρο Γκράσσο, και στον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.
 
Ο Ιταλός πρωθυπουργός θα πληροφορήσει και επίσημα τα μέλη της κυβέρνησής του, σε υπουργικό συμβούλιο το οποίο συγκαλείται για τις 11.30 ώρα Ιταλίας.
 
Ο Ιταλός πρόεδρος, 89 ετών, παραιτήθηκε για λόγους ηλικίας και θα συνεχίσει να είναι ισόβιος γερουσιαστής, με δικαίωμα ψήφου. Οι ψηφοφορίες για την εκλογή του διαδόχου του θα αρχίσουν σε δυο εβδομάδες, όπως προβλέπει και το ιταλικό σύνταγμα.
 
«Από ένα μέγαρο εκατόν δέκα χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, ο Ναπολιτάνο επιστρέφει στο σπίτι του, στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, το οποίο δεν ξεπερνά τα εκατόν είκοσι τετραγωνικά μέτρα», γράφει ο ιταλικός τύπος.
 
«Πρέπει να είμαστε απόλυτα ευγνώμονες στο έργο και στην σωφροσύνη του Ναπολιτάνο», δήλωσε στην τηλεόραση της Rai, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.
 
«Ευχαριστούμε κύριε πρόεδρε», έγραψε πριν λίγο στο Twitter o Ματτέο Ρέντσι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:14