search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:35
MENU CLOSE

Aπολύσεις και στους «New York Times»(Δημοσιεύτηκε στο “Π” 28/10/2009)

30.10.2009 12:19

Τα έντυπα ΜΜΕ, σε παγκόσμια κλίμακα, συνεχίζουν να δέχονται χτυπήματα από την οικονομική κρίση.

Τα έντυπα ΜΜΕ, σε παγκόσμια κλίμακα, συνεχίζουν να δέχονται χτυπήματα από την οικονομική κρίση. Τα θύματα, όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι οι εργαζόμενοι.

Οι «New York Times» ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου σε περικοπή 100 θέσεων εργασίας δημοσιογράφων μέσω εθελουσίας εξόδου εξαιτίας της πτώσης των εσόδων από τη διαφήμιση. Ο αριθμός αυτός της περικοπής των εργασιακών θέσεων ισοδυναμεί με το 8% του δημοσιογραφικού δυναμικού της εφημερίδας.

Η διοίκηση της εφημερίδας ενημέρωσε τους συντάκτες για τις προθέσεις της μέσω e-mail, στο οποίο, μάλιστα, ο διευθυντής Μπιλ Κέλερ ξεκαθάρισε ότι, αν δεν αποχωρήσει ικανοποιητικός αριθμός εργαζομένων, θα υπάρξουν απολύσεις.

Η εφημερίδα ανήκει στον όμιλο ΜΜΕ New York Times Company, ο οποίος έχει ακόμη την «International Herald Tribune», την «Boston Globe» καθώς επίσης και 15 άλλες τοπικές εφημερίδες αλλά και δεκάδες ενημερωτικές ιστοσελίδες. Ο όμιλος ανακοίνωσε ζημιές ύψους 35 εκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο εξάμηνο του 2009 καθώς τα διαφημιστικά έσοδα τόσο για την εφημερίδα όσο και για το ίντερνετ απλά… έπιασαν πάτο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο που η ιστορική εφημερίδα παίρνει την απόφαση για περικοπή του προσωπικού της. Το 2008 είχαν απολυθεί 100 δημοσιογράφοι, ενώ στις αρχές τους έτους είχε μειώσει τον μισθό των εργαζομένων κατά 5%.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:30