28/09/2020 05:28:47
19.1.2015 / ΠΟΝΤΙΚΙ ART

Μήνυση κατά του υπουργού Πολιτισμού από τον πρόεδρο των Σκηνοθετών

Μήνυση κατά του υπουργού Πολιτισμού από τον  πρόεδρο των Σκηνοθετών - Media

Μήνυση εναντίον του υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τασούλα κατέθεσε ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, Χάρης Παπαδόπουλος,(φωτογραφία) κατηγορώντας τον κ. Τασούλα για την «παράλειψη και αδικαιολόγητη κωλυσιεργία υλοποίησης του διορισμού του» στην θέση του Γενικού Διευθυντή, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) - όπως είχε προτείνει στον υπουργό, με απόφαση του το ΔΣ του Κέντρου, τον Οκτώβριο 2014.
 
Στη μήνυση για παράβαση καθήκοντος με ημερομηνία 15/1, ο επί έξι διαδοχικές θητείες, πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, κατηγορεί τον υπουργό Πολιτισμού ότι «άσκησε παράνομες παρεμβάσεις και πιέσεις στα μέλη του ΔΣ ώστε να μην τον προτείνουν παραβιάζοντας έτσι την ανεξαρτησία του οργάνου αυτού, ευνοώντας τη συγκάλυψη των καταγγελλόμενων οικονομικών ατασθαλιών και τη συνέχιση φαινομένων κακοδιαχείρισης για τα οποία είχε υποβληθεί σχετική μήνυση».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.