14/07/2020 07:13:08

Θ. Δρίτσας: Θα επανεξετάσουμε τη συμφωνία με την COSCO

Θ. Δρίτσας: Θα επανεξετάσουμε τη συμφωνία με την COSCO  - Media

Μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα επανεξετάσει τη συμφωνία με την COSCO σύμφωνα με δηλώσεις στον Alpha Radio 989 του Θ. Δρίτσα, υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιά.
 
«Προφανώς, τονίζει ο θ. Δρίτσας, θα υπάρξει επανεξέταση της συμφωνίας με την COSCO, το οποίο έχουμε πει με τον πιο επίσημο τρόπο και προφανώς υπάρχουν πολλά περιθώρια σε αυτή την κατεύθυνση, με κριτήριο όχι την COSCO και την Κίνα αλλά με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον. Εκεί επάνω νομίζω ότι μπορούμε να συζητήσουμε και με την Κίνα και με κάθε άλλη οικονομική δύναμη με την οποία θέλουμε να έχουμε άριστες σχέσεις και θα τις έχουμε».
 
Γενικότερα για το ζήτημα του λιμανιού του Πειραιά ανέφερε:
 
«Το λιμάνι του Πειραιά, όπως και τα μεγάλα λιμάνια της χώρας είναι πυλώνες στρατηγικής σημασίας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ο δημόσιος έλεγχος των λιμανιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό. Τώρα, η σύμβαση με την COSCO έχει γίνει, έχουμε διανύσει ένα χρονικό διάστημα μεγάλο, έχουμε την πρόσφατη ψήφιση του φιλικού διακανονισμού στη Βουλή.
 
Ολα αυτά δεν είναι σωστές επιλογές. Ολα αυτά βοηθούν σε μια  κερδοφορία της εταιρείας που αναπτύσσει την οικονομική δραστηριότητα αλλά δεν έχουν προστιθέμενη αξία στην ελληνική παραγωγική διαδικασία. Αρα χρειάζεται επανεξέταση των πάντων και αυτό θα κάνουμε. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να σας πω στις λεπτομέρειες περισσότερα πράγματα».
 
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.