search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:21
MENU CLOSE

Νέα σύγκρουση του ΔΟΛ με τον Σταύρο Θεοδωράκη

21.01.2015 17:29
Ποτάμι: Λαϊκισμός η κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία - Media

Λίγη ώρα μετά την διακαναλική συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη, το Βήμα online εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένη επίθεση στον επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος για την τελική ρήξη.

Λίγη ώρα μετά την διακαναλική συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη, το Βήμα online εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένη επίθεση στον επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος για την τελική ρήξη.

Με τίτλο «Μην κάνετε κριτική! Ο Σταύρος θυμώνει…» και υπότιτλο «Ο Στ. Θεοδωράκης θύμωσε με την κριτική του «Βήματος» για τη συνοχή και το στίγμα «Του Ποταμιού», το Βήμα επαναλαμβάνει σε οξείς τόνους αυτή τη φορά την κριτική του απέναντι στο κόμμα αλλά και στο πρόσωπο του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο ίδιος ο επικεφαλής του Ποταμιού δηλώνει αποφασισμένος να συγκρουστεί «με τα παλιά αφεντικά» και όταν τον ερωτούν για τη σχέση του με τον ΔΟΛ, όπως έγινε πρόσφατα ακόμη στην Κοζάνη, δηλώνει «δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν».

Στενοί συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη ερμηνεύουν την νέα επίθεση που δέχεται ο επικεφαλής του κόμματος από το «Βήμα» ως απάντηση στην προχθεσινή του συνέντευξη τύπου στην οποία είχε δηλώσει σε ερώτηση του Α. Τόπα (Σκάι) για τις αποκρατικοποιήσεις:

«Εμείς λοιπόν θέλουμε αποκρατικοποιήσεις. Δε θέλουμε όμως ληστρικές αποκρατικοποιήσεις, δε θέλουμε αποκρατικοποιήσεις με σημαδεμένες τράπουλες, που έχουν γίνει αποκρατικοποιήσεις με σημαδεμένες τράπουλες. Αποκρατικοποιώ «αυτό» κι έχω συνεννοηθεί με «εκείνον» ο οποίος είναι φίλος μου και αύριο θα το διεκδικήσει και θα το κερδίσει.

Υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα στην Ελλάδα, που δεν είναι πρόβλημα μόνο αυτής της Κυβέρνησης, είναι πρόβλημά του παλιού πολιτικού δυναμικού. Έτσι έκανε τις δουλειές. Έδινε τα έργα σε αυτούς που ήταν λίγο πιο κοντά στην εξουσία του, στους ανθρώπους των σαλονιών των δικών του».

 Σε ερώτηση σχετικά με τις άδειες των καναλιών ανέφερε:

«Συγκεκριμένα για τις άδειες όπως μου λέτε των καναλιών. Βέβαια θα πρέπει να θυμηθεί το στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ ποιες υπογραφές έχουν αυτές οι άδειες. Αυτές οι άδειες δεν δόθηκαν από την κακή Δεξιά, δεν δόθηκαν από το ΠΑΣΟΚ μόνο. Δόθηκαν και έχουν την υπογραφή ανθρώπων που σήμερα είναι στο ΣΥΡΙΖΑ. Οι προσωρινές υποτίθεται άδειες έγιναν πολύ βιαστικά στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και έγινε λάθος. Ήταν λάθος ο τρόπος που δόθηκαν οι άδειες.

Οι συχνότητες είναι δημόσια περιουσία, άρα τα κανάλια πρέπει να πληρώνουν στον ελληνικό λαό και πρέπει να τηρούν συγκεκριμένους όρους για να έχουν αυτές τις άδειες και θα πρέπει βέβαια να ξαναπάμε σε μια νέα διαδικασία να μπουν πιθανό και νέοι παίκτες στο παιχνίδι. Δεν είναι ένα κλειστό σύστημα η τηλεόραση.

Σεβόμαστε τις επενδύσεις κάποιων ανθρώπων και βεβαίως είναι από τους όρους που πρέπει να μπει στο θέμα της αδειοδότησης, τι έχουν επενδύσει και πόσα έχουν επενδύσει και πόσα θέλουν να επενδύσουν οι άλλοι. Αλλά οι άδειες είναι δημόσια περιουσία και θα πρέπει να πληρώνουν.

Στο σημερινό δημοσίευμα του Βήματος αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

«Το Ποτάμι» συγκεντρώνει μια χαλαρή ψήφο που σε καμία περίπτωση δεν είναι συνδεδεμένη με το κόμμα (Κάππα Research), το στίγμα του είναι θολό, οι ψηφοφόροι του μοιρασμένοι ανάμεσα σε μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και σε μια άλλη με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (GPO).

Στην κοίτη του κυλούν μαζί ακραία νεοφιλελεύθερα στοιχεία και αριστεροί μεταρρυθμιστές. Μιλάει ταυτόχρονα και με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και με τους Φιλελεύθερους της Ευρώπης.

Ο Σταύρος πιστεύει ότι σημασία έχουν οι λύσεις στα προβλήματα και όχι οι ταμπέλες. Σωστό. Εν μέρει. Γιατί δεν λύνουν όλοι τα ίδια προβλήματα με τις ίδιες ευαισθησίες.  

Ο Σταύρος θέλει να φέρει ενεργούς πολίτες στην πολιτική. Δεν είπε όχι και στα πολιτικά πρόσωπα από τέσσερα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠαΣοΚ, ΔΗΜΑΡ, Δράση) που με τους μηχανισμούς τους θα φέρουν ψήφους στο κόμμα του»….

πηγή iefimerida

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:20