search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:16
MENU CLOSE

ΕΛ.ΑΣ: Σχέδιο δολοφονίας του Χ.Ξηρού από τους Πυρήνες

22.01.2015 16:21
ΕΛ.ΑΣ: Σχέδιο δολοφονίας του Χ.Ξηρού από τους Πυρήνες - Media

Την ύπαρξη σχέσεων μεταξύ τρομοκρατών και κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου, καθώς και σχέδια δολοφονίας του Χ.Ξηρού επιβεβαίωσε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

 
Την ύπαρξη σχέσεων μεταξύ τρομοκρατών και κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου, καθώς και σχέδια δολοφονίας του Χ.Ξηρού επιβεβαίωσε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.
 
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ως συνεργοί ένας 23χρονος και ένας 29χρονος σεσημασμένος Αλβανός με το παρατσούκλι «Στέλιος», DNA του οποίου βρέθηκε στη γιάφκα στο Λουτράκι. Επίσης προσήχθησαν δύο ακόμη άτομα, ένας 21χρονος και μία 34χρονη, πιθανότατα συνεργού του 29χρονου.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ τα μέλη των Πυρήνων να σχεδίαζαν τη δολοφονία του Χ. Ξηρού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα φαίνεται να του χρεώνουν δύο αποτυχημένες προσπάθειες Α.Τ. Ιτέας και στην εφορία Κορυδαλλού. Μάλιστα στην κρυπτογραφημένη αλληλογραφία μεταξύ των μελών των Πυρήνων, αναφέρεται για τον Ξηρό ο όρος ''απόλυση''.
 
Ενεργό και συντονιστικό ρόλο σε αυτές τις επιχειρήσεις είχε η Αγγελική.Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., οι Πυρήνες είχαν φροντίσει για την ασφαλή διαφυγή της 22χρονης φοιτήτριας μετά το κτύπημα στις φυλακές του Κορυδαλλού. 
 
Από τις έρευνες τις αντιτρομοκρατικής προκύπτει και η εμπλοκή των ληστών τράπεζας στο Βελβεντό με τον Χ. Ξηρό.
 
Όπως ανέφερε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Δημήτριος Τσακνάκης, είναι πια προφανής η σχέση ποινικών με τρομοκράτες καθώς το χτύπημα τις φυλακές Κορυδαλλού με βόμβα 170κιλών, RPG και καλάσνικοφ δεν θα στόχο μόνο την απόδραση των μελών των Πυρήνων αλλά και άλλων φυλακισμένων.
 
Επίσης ως εγκέφαλος του κυκλώματος των ποινικών που συνομιλούσε με τους Πυρήνες για να οργανώσουν την απόδραση, φέρεται να είναι ένας έγκλειστος βαρυποινίτης, καταδικασμένος σε δύο φορές ισόβια για 2 ανθρωποκτονίες και 2 απόπειρες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:12