search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:39
MENU CLOSE

Αυτοδυναμία ζήτησε ο Τσίπρας «με τον λαό ενωμένο και όρθιο στο πλάι του ΣΥΡΙΖΑ»

22.01.2015 19:51
Αυτοδυναμία ζήτησε ο Τσίπρας «με τον λαό ενωμένο και όρθιο στο πλάι του ΣΥΡΙΖΑ» - Media

Σε πανηγυρικό τόνο κορυφώθηκε η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Ομόνοια, μια ογκωδέστατη συγκέντρωση, ανάλογη του μεγέθους δύναμης που διεκδικεί την εξουσία. 

Σε πανηγυρικό τόνο κορυφώθηκε η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Ομόνοια, μια ογκωδέστατη συγκέντρωση, ανάλογη του μεγέθους δύναμης που διεκδικεί την εξουσία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα άνοιξε την σχεδόν ωριαίας διάρκειας ομιλία του ζητώντας αυτοδυναμία «για αυτοδύναμη Ελλάδα στην Ευρώπη» και καθαρή εντολή και κάλεσε τον λαό να μη δώσει τη δυνατότητα σε άλλες δυνάμεις να υπονομεύσουν το πρόγραμμά του, καθώς όπως είπε «υπάρχει διαγκωνισμός για το ποιος θα καθίσει μαζί μας στο πιλοτήριο προκειμένου να επιβάλλει τα σχέδια πτήσης του Βερολίνου».
 
Ενωτικός, με θετικά μηνύματα

 
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εμφανίστηκε ενωτικός, με όραμα κοινωνικής δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας για τη χώρα και τους πολίτες, ενώ θέλησε να μεταδώσει θετικά μηνύματα αισιοδοξίας κι ελπίδας για την επόμενη μέρα, και να διαλύσει κάθε φόβο του πιο συντηρητικού κοινού σχετικά με το ενδεχόμενοGrexit ή χρεοκοπίας. Για πολλοστή φορά εγγυήθηκε τις καταθέσεις των ελλήνων πολιτών στις ελληνικές τράπεζες, τις συντάξεις και τις αγροτικές επιδοτήσεις. 
 
Φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας με υψηλό αφορολόγητο
 
Δεσμεύτηκε εκ νέου για το τέλος των πλειστηριασμών και την προστασία της πρώτης κατοικίας και επαναλαμβάνοντας το σύνθημα «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» είπε πως σήμερα είναι σύνθημα από τη Δευτέρα θα είναι νόμος του κράτους». Δεσμεύθηκε ακόμη για ένα απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα επιτρέπει την ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων  και θα προβλέπει μεταξύ άλλων την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την αντικατάστασή του από τον Φόρο Μεγάλης ακίνητης περιουσίας με «υψηλό αφορολόγητο όριο» ώστε να μη φορολογείται η συντριπτική πλειοψηφία.
 
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε, θα προστατέψει το 99% και θα εντοπίσει και θα ελέγξει το 1%. Στις βασικές εξαγγελίες του συμπεριέλαβε, για μία ακόμη φορά το τέλος της διαφθοράς, της διαπλοκής και της ατιμωρησίας. Θα υπάρξει, είπε, διαφάνεια και αμείλικτη τιμωρία γιατί «εμείς δεν παίζουμε με το δημόσιο χρήμα».
 
"Στη ΝΔ αύριο θα ψάχνουν για πρωθυπουργό"
 
Κατήγγειλε την κινδυνολογία και την προεκλογική εκστρατεία φόβου του Σαμαρά και της ΝΔ που όπως είπε, έδωσαν «μάχη οπισθοφυλακών με σκοτεινά όπλα» και «μουτζούρωσαν» τη διεθνή θέση της χώρας, κάτι που, πρόσθεσε «δεν τους ενδιαφέρει προκειμένου να κρατήσουν τις καρέκλες τους». Μάλιστα όσον αφορά τις σημερινές ανακοινώσεις Ντράγκι για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ήλπιζε μέχρι την τελευταία στιγμή σε μια αρνητική εξέλιξη. Ποτέ είπε πρωθυπουργός δε δυσφήμησε τη χώρα όσο ο Σαμαράς και ποτέ άλλοτε πρωθυπουργός δεν κακοποίησε το αξίωμά του όσο Σαμαράς» Τον αφήνουμε κατέληξε «στην ανυποληψία των διχαστικών κηρυγμάτων του. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε πως η μόνη χρεοκοπία που θα υπάρξει θα είναι η χρεοκοπία του Σαμαρά και της ακροδεξιάς παρέας του. Και αναφερόμενος στην επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως η μόνη ασφαλής πρόβλεψη είναι ότι τον επόμενο μήνα η ΝΔ θα ψάχνει για αρχηγό. «Τους ευχόμαστε το καλύτερο», τόνισε, κι ευχήθηκε να αναδειχθεί μια «υγιής» αξιωματική αντιπολίτευση που δε θα στέκεται εμπόδιο στη διαπραγμάτευση της χώρας.
 
Κάλεσμα σε νέους και "απόμαχους της δουλειάς"
 
Σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσει εν όψει της κάλπης τους νέους και τους συνταξιούχους έκανε, λίγο πριν το τέλος της ομιλίας του, ιδιαίτερη αναφορά σε αυτές τις δύο κοινωνικές κατηγορίες. Κάλεσε τους νέους να ψηφίσουν μαχητικά και αποφασιστικά για την υπόθεση της μεγάλη ανατροπής» και κυρίως να ψηφίσουν και για λογαριασμό των 100.000 18άρηδων που στερούνται το δικαίωμα ψήφου. Κάλεσε τους συνταξιούχους να ψηφίσουν σκεπτόμενοι το αύριο των παιδιών τους και των εγγονιών τους καθώς και τους χιλιάδες νέους που έχουν φύγει μετανάστες και δε μπορούν να επιστρέψουν για να ψηφίσουν.
 
Στο κλείσιμο της ομιλίας του παρουσίασε τις αντιπροσωπείες των ξένων κομμάτων που ήρθαν να συμπαρασταθούν στον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, τον ηγέτη του Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας, σημειώνοντας ότι οι ευρωπαίοι πολίτες έχουν στραμμένα τα μάτια τους στην Ελλάδα, «δε θα τους διαψεύσουμε».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:39