search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:57
MENU CLOSE

Ν. Παππάς: Στην Μέρκελ θα πούμε καλή όρεξη αλλά δεν θα φάμε τον ελληνικό λαό

31.01.2015 09:21
Ν. Παππάς: Στην Μέρκελ θα πούμε καλή όρεξη αλλά δεν θα φάμε τον ελληνικό λαό - Media

Η επίσκεψη του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα και οι εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Η επίσκεψη του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα και οι εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
 
Ωστόσο δεν έλειψαν, μετά από σχετικές ερωτήσεις, και οι αναφορές στο δείπνο της Άνγκελας Μέρκελ με τον Φρανσουά Ολάντ στο Στρασβούργο, με τον κ. Παππά να απαντά «Στην κ. Μέρκελ θα πούμε καλή όρεξη αλλά δεν θα φάμε τον ελληνικό λαό. Δεν θα είναι στο δείπνο ο ελληνικός λαός. Ο ελληνικός λαός απεφάνθη και νομίζω ότι αυτή η βούλησή του θα πρέπει να γίνει σεβαστή».
 
Ο υπουργός επικρατείας σε ερώτηση για το αν υπάρχει προγραμματισμός για συνάντηση του πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο απάντησε ότι θα γίνει κάτι τέτοιο «όταν έρθει η ώρα» συμπληρώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας έχει ένα πολύ πυκνό πρόγραμμα αύτή την περίοδο, με συναντήσεις με τους Ματέο Ρέντσι και Φρανσουά Ολάντ αλλά και τις υποχρεώσεις της ελληνικής Βουλής.
 
Σε ότι αφορά την επίσκεψη Ντάισελμπλουμ ο κ. Παππάς εξήγησε ότι η κυβέρνηση «δεν έκανε τίποτα άλλο από το να παραμείνει συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις», κάτι που «δεν έπρεπε να εκπλήξει κανέναν», ενώ σε ερώτηση αν θα ζητηθεί παράταση του προγράμματος απάντησε αρνητικά, συμπληρώνοντας ότι μπορεί να γίνει μια συζήτηση με τους εταίρους για να «διαμορφωθεί ένα πολιτικό πλαίσιο για να ξεκινήσει μία συζήτηση  η οποία θα καταλήξει σε μία αμοιβαία αποδεκτή και επωφελή λύση και για μας και για τους εταίρους». Ανέφερε ακόμα ότι οι εταίροι είναι «όχι απλά υποστηρικτικοί, αλλά ενθουσιώδεις για κάποιες μεταρρυθμίσεις» καθώς βλέπουν μια κυβέρνηση που είναι έτοιμη «να πατάξει τη φοροδιαφυγή, να χτυπήσει τη διαφθορά, το πελατειακό κράτος».
 
«Η διαπραγμάτευση θα έχει και χρόνο, δεν θα γίνει μία και έξω και θα έχει πολλά επίπεδα» είπε ακόμα εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία «τα κόμματα της αντιπολίτευσης να «ενισχύσουν αυτή τη διαπραγματευτική θέση».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:57