07/12/2019 21:17:53

Η γραβάτα, το CD και η Magna Graecia: Τα απρόοπτα της συνάντησης Τσίπρα - Ρέντσι (photo/video)

Η γραβάτα, το CD και η Magna Graecia: Τα απρόοπτα της συνάντησης Τσίπρα - Ρέντσι (photo/video) - Media

Ιδιαίτερα θερμό ήταν το κλίμα στη κοινή συνέντευξη Τύπου των Αλέξη Τσίπρα και Ματέο Ρέντσι, καθώς οι δύο πολιτικοί αντάλλαξαν δώρα και φιλοφρονήσεις.
 
Τα καλά λόγια μεταξύ των δύο πολιτικών περίσσεψαν, με τον Ματέο Ρέντσι να αναφέρει ότι στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού βρίσκει ένα σύμμαχο στην Ευρώπη.
 
Το καλό κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών επισφραγίστηκε από την ανταλλαγή δώρων, με τον Ματέο Ρέντσι να προσφέρει μία… γραβάτα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Έλληνα πρωθυπουργό να δωρίζει στον Ιταλό ομόλογό του ένα CD με μουσική από την «Magna Graecia», τα ελληνόφωνα χωριά της κάτω Ιταλίας.

Ειδικότερα, σε συμβολικό επίπεδο, κατά την ανταλλαγή δώρων, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας έδειξε την αισιοδοξία του για μια θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων με έναν ιδιαίτερα θερμό τρόπο, κάνοντας δώρο στον Α. Τσίπρα μια γραβάτα σημειώνοντας: «Βλέπω ότι δεν φοράτε γραβάτα. Ωστόσο, είχατε πει ότι θα φορέσετε γραβάτα όταν θα βρείτε λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας. Εγώ θέλω να δώσω ένα χέρι βοήθειας στην Ελλάδα, που δεν σημαίνει ότι της δίνω 100% δίκιο, αλλά θέλω να είναι ένα ειλικρινές χέρι βοήθειας. Και έτσι, όταν θα έρθει η στιγμή να τελειώσει η κρίση, η οποία και θα τελειώσει, ο Αλέξης να φορά μια ιταλική γραβάτα».

Όσον αφορά τη γραβάτα, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι θα τη φορέσει όταν βρεθεί λύση για το χρέος. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.