search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:51
MENU CLOSE

«Ο Θεός βοηθός» λένε στο ΠΑΣΟΚ μετά την ομιλία Βαρουφάκη

10.02.2015 18:40
«Ο Θεός βοηθός» λένε στο ΠΑΣΟΚ μετά την ομιλία Βαρουφάκη - Media

"Ο Θεός βοηθός με όσα είπε ο Βαρουφάκης" έλεγαν κύκλοι του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου μετά την ομιλία του υπουργού Οικονομικών.

 
"Ο Θεός βοηθός με όσα είπε ο Βαρουφάκης" έλεγαν κύκλοι του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου μετά την ομιλία του υπουργού Οικονομικών.
 
Νωρίτερα, ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος είχε απορρίψει το πρόγραμμα ¨γέφυρα" κάνοντας λόγο για "γέφυρα των στεναγμών", μία στενή και επισφαλής γέφυρα, μικρή σαν το τρενάκι – όπως είπε – του Π. Καμμένου!
 
Συγκεκριμένα, υποστήριζαν πως όταν πηγαίνεις στις Βρυξέλλες έχοντας στη βαλίτσα  σου τη ρήξη αυτό σημαίνει ότι έχεις στο μυαλό σου το grexit, κάτι που είναι καταστροφικό και ανεύθυνο για τη χώρα. "Αν η κυβέρνηση διατηρεί ανοιχτό το ενδεχόμενο του grexit, αποδυναμώνει τη θέση της. Ανεβαίνουν τα επιτόκια άρα απομακρύνονται οι αγορές, φεύγουν οι καταθέσεις, άρα εξαρτάσαι περισσότερο από την ECB, έχεις δραματική στέρηση εσόδων, φευγουν οι επενδύσεις, παγώνει η κατανάλωση» έλεγαν συνεργάτες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. 

Όσον αφορά στη θεωρία των παιγνίων, τύπου «θα πω για ρήξη, για να μην αφήσω ανοιχτό το ενδεχομενο ρήξης», οι ίδιοι κύκλοι σχολίαζαν πως θυμίζουν την αποφατική οικονομική θεωρία, τύπου «φλεγόμενος αλλά μη καιόμενος»… 

"Λυπούμαστε για όσα ακούσαμε. Ο Θεός βοηθός" ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο των στενών συνεργατών του Ευ.Βενιζέλου. Οι ίδιοι κύκλοι χαρακτήρισαν και ως εκπληκτικά οξύμωρη την αντίφαση του κ. Βαρουφάκη πως δεν αποδέχεται το Μνημόνιο αλλά απορρίπτει μόλις το 30%
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01