search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:45
MENU CLOSE

Το «φάουλ» και το «ουάου» του Σαμαρά!

10.02.2015 21:47
Σαμαράς: «Η ρήξη δεν είναι λύση» - Media

"Φάουλ" του Α. Σαμαρά. Έκανε δημόσια, αυτό που απέφυγε να κάνει ο Ε. Βενιζέλος!  Ο πρώην Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής έκανε λόγο για τον κίνδυνο του grexit  – παραμονή της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup για την Ελλάδα.

 
"Φάουλ" του Α. Σαμαρά. Έκανε δημόσια, αυτό που απέφυγε να κάνει ο Ε. Βενιζέλος!  Ο πρώην Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής έκανε λόγο για τον κίνδυνο του grexit  – παραμονή της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup για την Ελλάδα – όταν νωρίτετα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέφυγε να το κάνει δημόσια (και παρά τη διαφωνία του με τον ΣΥΡΙΖΑ) προκειμένου να μην αδυνατίσει τη διαπραγματευτικη ισχύ της χώρας.  

"Νομίζετε ότι η έξοδος της χώρας από το ευρώ είναι αδύνατη;
Κάνετε λάθος. Νομικά δεν μπορούν να σε διώξουν. Αλλά πολιτικά και οικονομικά μπορούν να σε αναγκάσουν να φύγεις μόνος σου. Σημασία δεν έχει ποιοι είναι οι κακοί αλλά να μη συμβεί το κακό στη χώρα.Φοβόμαστε. Αυτό που για εκείνους θα είναι δυσάρεστο για μας θα είναι ολέθριο"  είπε στον κ. Τσίπρα.

Λίγο αργότερα ρώτησε τον Πρωθυπουργό: "Που το πάτε; Σε ρήξη ή σε δημοψήφισμα;"  Υπενθύμισε, μάλιστα, το δημοψήφισμα που πρότεινε το 2011 ο Γ. Παπανδρέου, λέγοντας πως το φάντασμα της δραχμής στρογγυλοκάθισε πάνω από τη χώρα για πολύ καιρό.
    
Στην ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων, ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε 
την κυβέρνηση ότι κάνει κωλοτούμπα, χωρίς να ζητήσει ούτε μία συγνώμη με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και ότι οδηγεί τη χώρα σε νέο μνημόνιο αναγκαστικού δανεισμού.

Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να υπερασπιστεί την πολιτική του, την οποία αποδοκίμασε ο λαός στις κάλπες, ο Πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι θέλει να γκρεμίσει ότι έχτισε η κυβέρνηση του.
"Παραδώσαμε" τόνισε "χώρα που στέκεται στα πόδια της, κοιτάξτε να την παραδώσετε όρθια κ. Τσίπρα". 

Το πιο ωραίο στιγμιότυπο από την ομιλία του Α. Σαμαρά ήταν το "ουάου" που αναφώνησε προκειμένου να σχολιάσει τις προτάσεις Βαρουφάκη, προκαλώντας τα γέλια των βουλευτών ακόμη και του Πρωθυπουργού:
"Φοβάμαι" ανέφερε "ότι θα ξαναφέρετε την Τρόικα και το Μνημόνιο με άλλο όνομα.
Εγκαταταλείπετε το σίγουρο δρόμο, κυνηγώντας χίμαιρες. 
Ανασύρατε τα perpetual bonds, που δεν χρησιμοποιείται πλέον από σύγχρονα κράτη. Ουάου που έλεγε και ο κ. Βαρουφάκης".
 
 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:45