search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:52
MENU CLOSE

Γίνεται να διαγραφεί το ελληνικό χρέος χωρίς να ζημιωθούν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι;

12.02.2015 15:55
Γίνεται να διαγραφεί το ελληνικό χρέος χωρίς να ζημιωθούν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι; - Media

Γίνεται, λένε από τη Γαλλία.

 
Απάντηση στο επιχείρημα ότι μία ολική ή μερική διαγραφή του ελληνικού χρέους θα αναγκαστούν να την πληρώσουν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι, έρχεται από την Γαλλία.
 
Πρόκειται για ένα μικρό κόμμα της Αριστεράς, το Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα (NPA), το οποίο υποστηρίζει ότι ο «ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα λόγο να πληρώσει» το χρέος, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι το κόστος της διαγραφής του θα επωμιστούν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι.
 
«Η συνολική διαγραφή του ελληνικού χρέους, ή ακόμα και η μερική που ζητάει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να καταβληθεί από τον Γάλλο φορολογούμενο, θα πρέπει να “φέρει” € 700, όπως αναφέρεται από πολλούς πολιτικούς ηγέτες του PS, UMP και το FN. Οι τράπεζες και οι χρηματοπιστωτικοί όμιλοι πρέπει να πληρώσουν το χρέος αφού εκείνοι ευθύνονται γι αυτό».
 
«Αυτό απαιτεί ισχυρό λαϊκό παράγοντα, την πίεση από τα κάτω των εργαζομένων και των λαών», αναφέρει το NPA, σε πρόσφατη ανακοίνωσή του με την οποία κατήγγειλε το «πραξικόπημα» της ΕΚΤ και καλούσε στις συγκεντρώσεις υποστήριξης του ελληνικού λαού.
 
Αναφορικά με την προέλευση του ελληνικού χρέους, αναφέρεται ότι «τα 315 δισεκατομμύρια ελληνικό ‘’χρέος’’, εκ των οποίων τα 40 δισεκατομμύρια δίνονται από τη Γαλλία προς τα ευρωπαϊκά ταμεία, χρησιμοποιήθηκαν κυρίως από τις Δυτικοευρωπαϊκές τράπεζες (με επικεφαλείς τις γαλλικές) για την αποπληρωμή των δανείων των τελευταίων 10 χρόνων, με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Προηγουμένως, φυσικά, ήταν οι βασικοί ευρωπαϊκοί καπιταλιστικοί όμιλοι εκείνοι οι οποίοι, είχαν επωφεληθεί από τις συμβάσεις πώλησης όπλων και το φαγοπότι των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας».
 
«Από αυτό το ‘’χρέος’’, ποτέ ο ελληνικός λαός δεν έχει επωφεληθεί και συνεπώς δεν έχει κανένα λόγο να το πληρώσει. Αντίθετα, οι ευρωπαϊκές καπιταλιστικές γκρούπες είναι εκείνες που επωφελήθηκαν και απέσπασαν δισεκατομμύρια».
 
«Εκφράζουμε την αμέριστη και απεριόριστη αλληλεγγύη μας με στον ελληνικό λαό απέναντι στους Ευρωπαίους καπιταλιστές και θα κάνουμε τα πάντα για να αυξήσουμε τους φόβους του δεύτερου», καταλήγει η ανακοίνωση του NPA.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01