search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:42
MENU CLOSE

Με πρότυπο τους τζιχαντιστές του Παρισίου ο δράστης της Κοπεγχάγης;

15.02.2015 15:19
Με πρότυπο τους τζιχαντιστές του Παρισίου ο δράστης της Κοπεγχάγης; - Media

Ο άνδρας, ο οποίος σκοτώθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών, και ο οποίος φέρεται ως ο δράστης των χθεσινών φονικών επιθέσεων στην Κοπεγχάγη, εικάζεται ότι ήθελε να μιμηθεί τις επιθέσεις του Ιανουαρίου στο Παρίσι.

Ο άνδρας, ο οποίος σκοτώθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών, και ο οποίος φέρεται ως ο δράστης των χθεσινών φονικών επιθέσεων στην Κοπεγχάγη, εικάζεται ότι ήθελε να μιμηθεί τις επιθέσεις του Ιανουαρίου στο Παρίσι, άφησαν σήμερα να εννοηθεί στους δημοσιογράφους οι αρχές που ερευνούν την υπόθεση.

Νωρίτερα σήμερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θεωρεί πως ο άνδρας που έχασε την ζωή του το πρωί κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με τους αστυνομικούς στη συνοικία Νόρεμπρο είναι ο δράστης των επιθέσεων που συγκλόνισαν την Κοπεγχάγη στο πολιτιστικό κέντρο και τη συναγωγή, με 2 νεκρούς και 5 τραυματίες.

Η αστυνομία αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα αυτού του ανθρώπου και περιορίστηκε να πει ότι οι πρώτες ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι ο δράστης των επιθέσεων "εμπνεύστηκε" από την ιδεολογία τζιχαντιστικών οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος.

Ο επικεφαλής Επιθεωρητής της Αστυνομίας Τόρμπεν Μόλγκααρντ Γιένσεν είπε ότι ότι ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές αλλά ότι οι αρχές δεν γνώριζαν να "είχε ταξιδέψει στη Συρία ή στο Ιράκ".

Οι αρχές, εξάλλου, δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα την εθνικότητά του, μόνο ότι προερχόταν από την Κοπεγχάγη.

Καταδικάζουν την επίθεση Μέρκελ, Κάμερον και Σαουδική Αραβία

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον καταδίκασε σήμερα τις φονικές επιθέσεις στην Κοπεγχάγη, τις οποίες χαρακτήρισε "αποτρόπαιες επιθέσεις κατά της ελευθερίας της έκφρασης και της θρησκευτικής ελευθερίας".

Από την πλευρά της, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την πρωθυπουργό της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ στην οποία εξέφρασε τη συμπαράσταση της χώρας της και καταδίκασε την "περιφρόνηση για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια" που κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις.

Παράλληλα, η Σαουδική Αραβία καταδίκασε κι εκείνη τις επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Δανίας αλλά και την πρόσφατη δολοφονία τριών μουσουλμάνων φοιτητών στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01