search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:22
MENU CLOSE

«Ανάσα αξιοπρέπειας» στο Σύνταγμα και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του κόσμου

15.02.2015 16:03
Νέα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη λόγω Eurogroup - Media

Μαζικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στην Αθήνα αλλά και πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, με κεντρικό σύνθημα «ανάσα αξιοπρέπειας», ενάντια στους εκβιασμούς της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. 

Μαζικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στην Αθήνα αλλά και πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, με κεντρικό σύνθημα «ανάσα αξιοπρέπειας», ενάντια στους εκβιασμούς της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Ο νέος κύκλος συγκεντρώσεων διοργανώθηκε λίγες μόλις μέρες μετά τις εξαιρετικά μαζικές κινητοποιήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματευόταν στο Γιούρογκρουπ, την προηγούμενη Τετάρτη.

Οι διαδηλωτές διαμήνυσαν ότι «δεν εκβιαζόμαστε» από τους δανειστές, ενώ ζήτησαν από την κυβέρνηση να μην κάνει «ούτε βήμα πίσω» εν όψει της κρίσιμης αυριανής συνεδράσης του Γιούρογκρουπ.

Στον Λευκό Πύργο το ραντεβού της Θεσσαλονίκης

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πλήθος κόσμου πραγματοποίησε συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, με αίτημα "την έξοδο από τη λιτότητα και τα μνημόνια", και με στόχο την έκφραση αλληλεγγύης στις ελληνικές θέσεις, στο πλαίσιο του αυριανού κρίσιμου Eurogroup.

Λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης κλειστοί παρέμειναν κεντρικοί δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Χάρτης των συγκεντρώσεων υποστήριξης της Ελλάδας ανά τον κόσμο:

ΣΥΡΙΖΑ: Η παρέμβαση του λαού είναι η μεγάλη δύναμη Ελλάδας και κυβέρνησης

Σε ανακοίνωση σχετικά με τις νέες μαζικές συγκεντρώσεις υποστήριξης της κυβέρνησης, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Για μια ακόμη ημέρα οι πλατείες στην Ελλάδα και την Ευρώπη πλημμύρισαν από τους πολίτες, δίνοντας ηχηρό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και αποφασιστική στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση.

Η παρέμβαση του λαού στις εξελίξεις, αυτό που δηλαδή φοβόντουσαν και πολεμούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, θα είναι το επόμενο διάστημα ο αποφασιστικός παράγοντας για την ενίσχυση της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής σε όλη την Ευρώπη.

Είναι η μεγάλη δύναμη της Ελλάδας και της κυβέρνησης. Η ελπίδα έδιωξε τον φόβο, οι ευρωπαϊκοί λαοί υπερασπίζονται την αξιοπρέπειά τους. Η Ευρώπη θα αλλάξει σελίδα, η δημοκρατία θα νικήσει.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:21