search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:16
MENU CLOSE

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών

18.02.2015 14:07
Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών - Media

Από αισιοδοξία χαρακτηρίστηκε σήμερα, Τετάρτη, η συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ Αθηνών, όπου ο  Γιώργος Λούκος είχε στο πλευρό του, τρεις θεσμικούς: τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Νίκο Ξυδάκη,  την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και τον Δήμαρχο Αθηνών, Γιώργο Καμίνη.

               
 Από αισιοδοξία χαρακτηρίστηκε σήμερα, Τετάρτη, η συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ Αθηνών, όπου ο διευθυντής του, Γιώργος Λούκος ανακοίνωσε-και η αλήθεια είναι αρκετά νωρίς- το πρόγραμμα του. Φέτος θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου. Συμπληρώνει μάλιστα, τα εξήντα χρόνια του.
                 
 Ήταν από τις λίγες φορές που, σε ανάλογη περίπτωση, είδαμε να χαμογελάνε μέχρι τα αυτιά του Γ. Λούκου.  Η αισιοδοξία προκύπτει από … παρουσίες, αλλά και … δηλώσεις. Είχε στο πλευρό του, τρεις θεσμικούς: τον αναπληρωτή υπουργό  Πολιτισμού, Νίκο Ξυδάκη,  την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και τον Δήμαρχο Αθηνών, Γιώργο Καμίνη. Και οι τρεις δήλωσαν την ένθερμη υποστήριξη τους προς το φεστιβάλ, αλλά απέδωσαν και στον Λούκο τα εύσημα, ο οποίος «έδωσε στον θεσμό μια νέα φυσιογνωμία, τον έκανε πιο εξωστρεφή, προσεγγίζοντας την σύγχρονη δημιουργία μεγάλων διεθνών κέντρων και ξαναζωντάνεψε χώρους, όπως η Επίδαυρος, το Ηρώδειο, η σκοτεινή Πειραιώς»,όπως  ήταν τα λόγια του αν.. Και ναι, πρέπει να ομολογήσουμε ότι είναι από τις λίγες φορές που ακούσουμε να μιλάνε για τον πολιτισμό, από θεσμική θέση, γνώστες του πολιτισμού, άνθρωποι με βαθιά αγάπη και σεβασμό για την τέχνη. Ο αν. υπουργός μάλιστα, αναφέρθηκε και ονομαστικά σε μικρές και πειραματικές ομάδες.
             
   Ανακοίνωσαν όλοι την πρόθεση στήριξης, εννοείται οικονομική, στον θεσμό. Ελπίζουμε βέβαια, η πρόθεση να γίνει πράξη. Ο αναπληρωτής υπουργός μάλιστα, επεσήμανε ότι η Ρένα Δούρου, από την θέση της Περιφερειάρχου Αττικής, «ανοίγει γενναιόδωρα τον προΰπολογισμό της στον πολιτισμό, κάτι που δεν είναι αυτονόητο».          
                  
  Η  Δούρου με την σειρά της όταν πήρε τον λόγο, αφού δήλωσε θαυμάστρια του φεστιβάλ, και εξομολογήθηκε ότι «έχω φυλάξει με μετεφηβική λογική εισιτήρια από παραστάσεις» είπε ότι «η Περιφέρεια Αττικής θα στηρίξει άμεσα το καλλιτεχνικό έργο του φεστιβάλ με οικονομικά μέσα που στέρησαν από τον θεσμό συγκεκριμένες πολιτικές, οι οποίες θεώρησαν τον πολιτισμό πολυτέλεια». Ανέφερε μάλιστα, ότι θα συνδράμει σε τρεις μεγάλες παραγωγές του φεστιβάλ, και όπου αλλού χρειαστεί. Μία από αυτές είναι η παράσταση της Σιλβί Γκιλέμ στο Ηρώδειο, η οποία θα αποχαιρετήσει τον χορό με τρεις παραστάσεις όλες κι όλες στην Ευρώπη, ανάμεσα τους και στην Αθήνα.
                
 Και για να μιλήσουν τα νούμερα, το φεστιβάλ λαμβάνει από το υπουργείο τακτική επιχορήγηση 2 εκατομμύρια ευρώ. Απ’ ότι μάθαμε, φέτος οι δόσεις θα αρχίσουν να καταβάλλονται νωρίς, σε αντίθεση με πέρυσι που ξεκίνησαν Αύγουστο, δηλαδή δύο μήνες αφού είχε ξεκινήσει το φεστιβάλ. Επίσης, το φεστιβάλ χρηματοδοτείται με ένα ποσό από τις εισπράξεις των Καζίνο Πάρνηθας και Κέρκυρας. Μόλις πριν από λίγες μέρες έλαβε τις οφειλές πέντε μηνών, που ανέρχονται στο ποσό των 1.348.000, και ξεκίνησε να αποπληρώνει χρέη της περσινής χρονιάς.
 
Για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών πατήστε ΕΔΩ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:14