search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:12
MENU CLOSE

Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις των εταίρων

24.02.2015 12:04
Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις των εταίρων - Media

«Συγκρατημένη αισιοδοξία» μετά την αποστολή των ελληνικών προτάσεων επί προγράμματος μεταρρυθμίσεων εξέφρασε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ενώ την εκτίμηση πως θα βρεθεί μια εποικοδομητική λύση για την Ελλάδα, διατύπωσε και ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν.

«Συγκρατημένη αισιοδοξία» ως προς πιθανή επίλυση της «διένεξης» με την Ελλάδα, μετά την αποστολή των ελληνικών προτάσεων επί προγράμματος μεταρρυθμίσεων στους Ευρωπαίους εταίρους της Αθήνας εξέφρασε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
 
«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, έπειτα από την Παρασκευή και τη σημερινή ημέρα, ότι προχωρούμε βήμα-βήμα προς μία επίλυση της διένεξης» δήλωσε ο Ζίγκμαρ Γκαμπριέλ, επίσης υπουργός Οικονομίας της γερμανικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια διάσκεψης για την Ευρώπη στο Βερολίνο.
 
Στο μεταξύ την εκτίμηση πως θα βρεθεί μια εποικοδομητική λύση για την Ελλάδα, σήμερα το απόγευμα, στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, διατύπωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν, μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του αυστριακού υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη.
 
Σύμφωνα με τον καγκελάριο, στην τηλεδιάσκεψη θα εκτιμηθεί αν μπορεί να υπάρξει η παράταση του προγράμματος, ωστόσο είναι σαφές ότι η διεξοδική συζήτηση ως προς το ποια μέρη του προγράμματος μπορούν να αντικατασταθούν με άλλα, θα απασχολήσει την Ευρωζώνη τουλάχιστον για τους επόμενους τέσσερις μήνες.
 
Τόσο ο ίδιος, όσο και ο αντικαγκελάριος και αρχηγός τού συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Ράινχολντ Μιτερλένερ, θεωρούν ότι σήμερα θα δοθεί «πράσινο φως» για την παράταση του προγράμματος για την Ελλάδα και, όπως επισήμανε ο καγκελάριος Β. Φάιμαν, εάν βρεθεί σήμερα λύση αυτό σημαίνει πως «υπερίσχυσε η βούληση για αμοιβαία προσέγγιση».
 
Από την πλευρά του, ο αντικαγκελάριος Ρ. Μιτερλένερ θεωρεί ότι σήμερα θα υπάρξει μια προσωρινή λύση και πως διαγράφεται μια «εκτόνωση», ενώ εκτιμά πως στη λίστα της ελληνικής κυβέρνησης περιέχονται πολλές θετικές προθέσεις, ωστόσο θα πρέπει να αποδειχθεί ότι οι προτάσεις θα λειτουργήσουν.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς:«H λίστα της Ελλάδας είναι αφετηρία για επιτυχή αξιολόγηση»

Για τον κατάλογο με τις προτάσεις της Ελλάδας για τις μεταρρυθμίσεις μίλησε σήμερα σε briefing στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στον κατάλογο με τις ελληνικές δεσμεύσεις, σχολίασε: «Ο κατάλογος είναι αρκούντως περιεκτικός ώστε να είναι έγκυρη αφετηρία για επιτυχή ολοκλήρωση αξιολόγησης. Ιδιαίτερα ενθαρρυντική είναι η ισχυρή δέσμευση της Ελλάδας για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς».
 
Τόνισε, επίσης, ότι όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, που ξεκινά στις 15:00.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01