search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:18
MENU CLOSE

Τον καπιταλισμό βλέπει πίσω από την πείνα και τη φτώχεια ένας στους τρεις Γερμανούς

24.02.2015 14:35
Τον καπιταλισμό βλέπει πίσω από την πείνα και τη φτώχεια ένας στους τρεις Γερμανούς - Media

Τον καπιταλισμό αναγνωρίζει ως αιτία της φτώχειας και της πείνας σχεδόν ένας στους τρεις Γερμανούς, ενώ η πλειονότητά τους θεωρεί ότι η αληθινή δημοκρατία δεν είναι δυνατή υπό αυτό το οικονομικό σύστημα.

 
Τον καπιταλισμό αναγνωρίζει ως αιτία της φτώχειας και της πείνας σχεδόν ένας στους τρεις Γερμανούς, ενώ η πλειονότητά τους θεωρεί ότι η αληθινή δημοκρατία δεν είναι δυνατή υπό αυτό το οικονομικό σύστημα, σύμφωνα με μια έρευνα την οποία διεξήγαγε το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Emnid για λογαριασμό του Freie Universitat του Βερολίνου.
 
Η δημοσκόπηση σε δείγμα 1.400 ανθρώπων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 59% των Γερμανών στο ανατολικό τμήμα της χώρας θεωρεί πως τα κομμουνιστικά και σοσιαλιστικά ιδεώδη είναι ωφέλιμα για την κοινωνία. Το αντίστοιχο ποσοστό στη δυτική Γερμανία ανέρχεται στο 37%.
 
Το κόμμα της αριστεράς Die Linke παραμένει ισχυρό στα κρατίδια που ανήκαν στο παρελθόν στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, 25 χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και την επανένωση της Γερμανίας το 1990.
 
Σύμφωνα με την έρευνα, πάνω από το 60% των Γερμανών πιστεύει ότι δεν υπάρχει αληθινή δημοκρατία στη χώρα τους διότι η βιομηχανία έχει πολύ μεγάλη πολιτική επιρροή και η φωνή των ψηφοφόρων έχει πολύ υποδεέστερο ρόλο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01