search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:11
MENU CLOSE

Συνεδρίες για την «θεραπεία» των ομοφυλόφιλων (Video)

26.02.2015 06:55
Συνεδρίες για την «θεραπεία» των ομοφυλόφιλων (Video) - Media

Την ώρα που εντείνονται οι συζητήσεις στις ΗΠΑ για ίσα δικαιώματα και την αποδοχή του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, χιλιάδες «θεραπευτικές» μονάδες λειτουργούν σε ολόκληρη τη χώρα με στόχο να «γιατρέψουν» τους ομοφυλόφιλους.

 
Την ώρα που εντείνονται οι συζητήσεις στις ΗΠΑ για ίσα δικαιώματα και την αποδοχή του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, χιλιάδες «θεραπευτικές» μονάδες λειτουργούν σε ολόκληρη τη χώρα με στόχο να «γιατρέψουν» τους ομοφυλόφιλους με καταστρεπτικά αποτελέσματα.
 
Αν και η Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση έχει αφαιρέσει την ομοφυλοφιλία από τις ψυχικές διαταραχές, οι συζητήσεις αυτές διαμορφώνουν ιδιαίτερα αρνητικό πρότυπο, επιστρέφουν την κοινωνία στο μακρινό παρελθόν όπου η ομοφυλοφιλία θεωρούνταν ασθένεια, αλλά κυρίως είναι αναποτελεσματικές, βλαβερές για τους συμμετέχοντες και είναι πιθανό να οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο.
 
Το αμερικανικό Vice, μπήκε σε μία από τις χιλιάδες «θεραπευτικές συζητήσεις» που διοργανώνονται στις ΗΠΑ. Στο ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι άνδρες πληρώνουν 600$ για να παρακολουθήσουν τις συνεδρίες που συνήθως γίνονται κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου και επιδίδονται σε ασκήσεις και δραστηριότητες για να καταπολεμήσουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό στο ίδιο φύλο.
 
Οι «θεραπείες» έχουν χαρακτηριστεί σκληρές από τους πολέμιους και η μάχη που δίνουν είναι να απαγορευθούν αυτές οι θεραπείες σε ανήλικους.  

Πηγή: Vice.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:11