search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:47
MENU CLOSE

Δίκη Παπακωνσταντίνου: Τι κατέθεσε ο ειδικευμένος συνεργάτης του υπουργείου σε θέματα πληροφορικής Γ. Αγγελόπουλος

26.02.2015 15:43
Δίκη Παπακωνσταντίνου: Τι κατέθεσε ο ειδικευμένος συνεργάτης του υπουργείου σε θέματα πληροφορικής Γ. Αγγελόπουλος - Media

Ο συνεργάτης του υπουργείου Οικονομικών επί θητείας Γ. Παπακωνσταντίνου, εξειδικευμένος σε θέματα Πληροφορικής, Γιώργος Αγγελόπουλος, ήταν ο πρώτος μάρτυρας στη σημερινή μέρα της δίκης του πρώην υπουργού Οικονομικών, στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ο συνεργάτης του υπουργείου Οικονομικών επί θητείας Γ. Παπακωνσταντίνου, εξειδικευμένος σε θέματα Πληροφορικής, Γιώργος Αγγελόπουλος, ήταν ο πρώτος μάρτυρας στη σημερινή μέρα της δίκης του πρώην υπουργού Οικονομικών, στο Ειδικό Δικαστήριο.
 
Καταγόμενος από γειτονικό χωριό από εκείνο του Γ. Παπακωνσταντίνου -όπως ανέφερε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Ν. Πάσσος- με πατέρα, που εργαζόταν στα ΕΛΤΑ και γνώριζε τον πρώην υπουργό, ο κ. Αγγελόπουλος, σύμφωνα με την κατάθεσή του, βρέθηκε κοντά στον κ. Παπακωνσταντίνου από τον Μάρτιο του 2010 έως τον Ιούνιο του 2011. Οι αρμοδιότητές του ήταν πολύπλευρες και συμπεριελάμβαναν από αναλύσεις έως και προβολή του έργου του υπουργικού γραφείου, «κάτι σαν γραφείο Τύπου», όπως ανέφερε ο ίδιος στο δικαστήριο.
 
Αρχικά ο μάρυρας κατέθεσε ότι το επίμαχο CD που είχε σταλεί από την ελληνική πρεσβεία στη Γαλλία, τού παραδόθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2010, αλλά -όπως σημείωσε- δεν μπορούσε να προσδιορίσει τον ακριβή μήνα. Ωστόσο, ύστερα από βοηθητική παρέμβαση της εισαγγελέως της Έδρας, Ξένης Δημητρίου, ο κ. Αγγελόπουλος είπε ότι το CD του δόθηκε στον τελευταίο μήνα του έτους (2010).
 
Όπως είπε ο μάρτυρας, όταν άνοιξε το CD, είχε ήδη εντολή από τον πρώην υπουργό να συγκεντρώσει τα 20 μεγαλύτερα ποσά και τα ονόματα των κατόχων τους. Ανέφερε ότι στον δίσκο υπήρχαν περισσότερα από 2.000 αρχεία, αλλά δεν θυμόταν τον ακριβή αριθμό τους. Τα δε 20 συγκεκριμένα αρχεία αντιστοιχούσαν σε ποσό περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων.
 
Σε ερώτηση του πρόεδρου του δικαστηρίου αν κατά την επεξεργασία του CD, είδε κάποιο όνομα «Παπακωνσταντίνου», η απάντησή του ήταν αρνητική.
 
Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, αρχικά αντέγραψε το CD στον υπολογιστή του για να μπορέσει να δει τα 2.000 και πλέον αρχεία και ακολούθως διέγραψε το περιεχόμενο από τον υπολογιστή. Ωστόσο, εκτύπωσε τον κατάλογο με τα 20 ονόματα και χρηματικά ποσά και τον έδωσε στον κ. Παπακωνσταντίνου.
Σε ερώτηση του προέδρου της Έδρας εάν ο κ. Παπακωνσταντίνου του έδινε συχνά CD, η απάντηση του μάρτυρα ήταν: «όχι συχνά».
 
Η εισαγγελέας της Εδρας ρώτησε τον μάρτυρα αν το επίμαχο CD δεχόταν επανεγγραφή και εκείνος απάντησε πως φαινόταν να μην επιδέχεται επανεγγραφής.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:47