search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:53
MENU CLOSE

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα θα πραγματοποιήσουν οι μεταφορείς

21.09.2010 06:43
Συγκέντρωση στο Σύνταγμα θα πραγματοποιήσουν οι μεταφορείς  - Media

Πορεία στο Σύνταγμα και καθιστική διαμαρτυρία στη Βουλή αναμένεται να πραγματοποιήσουν την Τρίτη οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων απ’ όλη τη χώρα .

Πορεία στο Σύνταγμα και καθιστική διαμαρτυρία στη Βουλή αναμένεται να πραγματοποιήσουν την Τρίτη οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων απ’ όλη τη χώρα .

Οι μεταφορείς έχουν αποφασίσει να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και νωρίτερα από την πορεία θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους καθώς η κυβέρνηση εμφανίζεται μέχρι στιγμής αμετακίνητη.

Η πορεία θα πραγματοποιηθεί τελικά χωρίς τα οχήματα όμως η αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές βρίσκονται επί ποδός προκειμένου σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται η διάπραξη αυτεπάγγελτα διωκόμενων αδικημάτων, να εφαρμόζουν αμέσως την αυτόφωρη διαδικασία.

Παράλληλα, οι μεταφορείς αναμένεται να πραγματοποιήσουν ολονύχτια καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή ενώ τα προβλήματα στην αγορά έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους και στο λιμάνι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης όπου παραμένουν εγκλωβισμένα περίπου 5.000 κοντέινερς.

Ωστόσο, η κυβέρνηση, εμφανίζεται αμετακίνητη στις θέσεις της και ο αρμόδιος υπουργός κ. Ρέππας έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί αποκλείοντας το ενδεχόμενο παράτασης της μεταβατικής περιόδου.

Τέλος, έχει ξεσπάσει έντονη διαμάχη μεταξύ οδηγών που δεν μετέχουν στις κινητοποιήσεις και των οδηγών που έχουν ακινητοποιημένα τα οχήματά τους. Οι οδηγοί φορτηγών που δεν έχουν ακινητοποιήσει τα οχήματά τους έχουν κάνει καταγγελίες για προπηλακισμούς, απειλές, ακόμη και επιθέσεις που δέχονται από συναδέλφους τους ενώ από την αντίθετη πλευρά υπάρχουν καταγγελίες για μαφιόζικες πρακτικές εις βάρος όσων έχουν παραταγμένα τα οχήματά τους προκειμένου να περάσουν τα βυτιοφόρα των ιδιωτικών εταιρειών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:53