search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:50
MENU CLOSE

Πλατινί: Ας μπουν οι πρώτοι μέσα, μόνο τότε θα δείτε προκοπή

02.03.2015 06:45
Πλατινί: Ας μπουν οι πρώτοι μέσα, μόνο τότε θα δείτε προκοπή - Media

Θέση για τη βία στα ελληνικά γήπεδα παίρνει ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μ. Πλατινί.

Θέση για τη βία στα ελληνικά γήπεδα παίρνει ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μ. Πλατινί
Να εφαρμοστεί το banning order, όπως συμβαίνει και στην Αγγλία πρότεινε ο Μισέλ Πλατινί για την καταπολέμηση των φαινομένων βίας στους αγωνιστικούς χώρους στη χώρα μας.
 
Ο πρόεδρος της UEFA, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», υπογράμμισε ότι η αναστολή της αγωνιστικής του πρωταθλήματος δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα.
«Δεν νομίζω ότι η αναβολή μίας ή και παραπάνω αγωνιστικών μπορεί να αποτελέσει τη λύση στο πρόβλημα. Το μόνο που εξυπηρετεί η αναβολή μιας αγωνιστικής είναι να ηρεμήσουν τα πνεύματα, όταν έχει συμβεί κάτι και βοηθά στο να πέσουν οι τόνοι. Από εκεί και πέρα τίποτα παραπάνω», τόνισε  και πρόσθεσε: «Λύση δεν πρόκειται να υπάρξει, αν δεν την πληρώσουν κάποιοι από τους υπαίτιους των επεισοδίων και όσο μένουν ατιμώρητοι. Ας μπουν οι πρώτοι… μέσα, μόνο τότε θα δείτε προκοπή. Και ας μη μιλήσω για φυλακή. Ας εφαρμόσετε το «banning order» των Άγγλων. Για μένα αυτό είναι και το πλέον αποτελεσματικό σύστημα απ’ όσα έχουμε μελετήσει ως UEFA».
 
Εντοπισμός των ταραχοποιών από τις κάμερες, απόδειξη της ενοχής τους και απαγόρευση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από το να παρακολουθούν τα παιχνίδια της ομάδας τους. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά καθοριστικό», κατέληξε.

Ο Μισέλ Πλατινί, επίσης, αναφέρθηκε στο ζήτημα της χρήσης κλειστού κυκλώματος καμερών στα γήπεδα επισημαίνοντας τη σημασία ύπαρξής τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:49