Το παγκόσμιο ξεπούλημα μετοχών της Πέμπτης, με την Wall Street να χάνει 376 μονάδες ή 3,6%, αλλά και η βουτιά στις ευρωπαϊκές αγορές δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η μετάβαση στο καινούργιο, καθώς η αμερικανική γερουσία ψήφισε νόμο αναμόρφωσης του τραπεζικού τομέα, προκειμένου να μην επαναληφθεί μια νέα περίπτωση τύπου Lehman Brothers.
Στις ΗΠΑ, ξεκίνησαν μια προσπάθεια περιορισμού του καπιταλισμού – καζίνο ( λέμε προσπάθεια διότι οι ΗΠΑ στηρίζονται ακόμη σ΄αυτόν τον καπιταλισμό), ενώ στην Ευρώπη η σχετική συζήτηση ξεκίνησε με την Γερμανία να περιορίζει τις ανοικτές πωλήσεις μετοχών όταν κάποιος δεν κατέχει τις μετοχές (short Selling ).
Aπέναντι σε όλα αυτά, τα χιλιάδες hedge Fund αντιδρούν με πωλήσεις διότι δεν γνωρίζουν πως θα διαμορφωθεί η νέα κατάσταση. Εξάλλου και ορισμένα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ δίνουν μια καλή αφορμή να πωλήσουν μετοχές. Στην Ευρώπη, η μάχη για την διατήρηση του ευρώ θα συνεχιστεί, ενώ η Αθήνα αδύναμη στη γωνία θα λάβει ρυθμό από τις διεθνείς αγορές.