ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:04
MENU CLOSE

48ωρες απεργίες στον «Αγγελιοφόρο» και στην «Μακεδονία»

10.02.2011 08:10

Με την κήρυξη 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων στις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος», «Μακεδονία», «Σπορ του Βορρά» και δυο 24ωρες στην «Θεσσαλονίκη» απαντά η ΕΣΗΕΜ-Θ στις αποφάσεις των εκδοτών των εφημερίδων για επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ κήρυξε 48ωρη απεργία στα Μέσα της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, από τις 8 π.μ. της Παρασκευής 11 Φεβρουαρίου μέχρι τις 8 π.μ. της Κυριακής 13 Φεβρουαρίου αναφέροντας σε ανακοίνωση του ότι την οδό της απαξίωσης επέλεξε η διεύθυνση της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ για τον «Αγγελιοφόρο» και τον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής», ανακοινώνοντας την επιβολή εκ περιτροπής εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων. Με τον τρόπο αυτό η διεύθυνση της επιχείρησης όχι μόνο καταστρατηγεί Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, αλλά δείχνει έμπρακτα ότι αδιαφορεί για τις προδιαγραφές που οφείλει να διατηρεί ένα αξιόπιστο Μέσο Ενημέρωσης.

Παράλληλα, το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ σημειώνοντας ότι αποτελεί παράλογο για ενημερωτικό Μέσο το σχήμα της εκ περιτροπής εργασίας που επιχειρεί να επιβάλει η εργοδοσία στις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά», αδιαφορώντας, μάλιστα, για τις συνέπειες των ενεργειών της στο κύρος και την αξιοπιστία των ιστορικών τίτλων που κατέχει, αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Σπορ του Βορρά», που θα αρχίσει στις 8 π.μ. της Παρασκευής 11 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 8 π.μ. της Κυριακής 13 Φεβρουαρίου και την κήρυξη δυο 24ωρων απεργιών στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη», από τις 8 π.μ. της Παρασκευής 11 Φεβρουαρίου ως τις 8 π.μ. του Σαββάτου 12 Φεβρουαρίου και από τις 8 π.μ. της Κυριακής 13 Φεβρουαρίου ως τις 8 π.μ. της Δευτέρας 14 Φεβρουαρίου.

 

 

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:01
Exit mobile version