ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:07
MENU CLOSE

Δεν γνώριζε για το δημοψήφισμα ο Ευ. Βενιζέλος

01.11.2011 13:04

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε ενημερώσει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, σχετικά με την πρόθεσή του να αναγγείλει τη διενέργεια δημοψηφίσματος, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές.

«Ο Βενιζέλος δεν είχε ιδέα για το δημοψήφισμα. Το μόνο που ήξερε ήταν η ψήφος εμπιστοσύνης», ανέφερε κυβερνητική πηγή στο Reuters. «Είπε στον Παπανδρέου ότι πρέπει να ενημερώσει τους ξένους εταίρους και η επιστολή συντάχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ο Ευ. Βενιζέλος συνέταξε αργά τη νύχτα και απέστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου επιστολή προς τους ξένους ηγέτες για την ενημέρωσή τους και τη διασφάλιση της υλοποίησης των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλούνται τόσο στο Reuters όσο και το Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Βενιζέλος φέρεται να είχε σήμερα το πρωί συνομιλίες με το Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Γιόζεφ Ακερμαν, τον Ευρωπαίο επίτροπο Όλι Ρεν και τον επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πόουλ Τόμσεν, «προκειμένου να διασωθεί η έκτη δόση, το PSI και το σύνολο του πακέτου σωτηρίας».

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:01
Exit mobile version