search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 16:20
MENU CLOSE

Οι πρώτες αντιδράσεις από την Ε.Ε. και ΔΝΤ

17.06.2012 21:49
Οι πρώτες αντιδράσεις από την Ε.Ε. και ΔΝΤ - Media

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι εφανίστηκαν στις δηλώσεις τους για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα οι Μανουέλ Μπαρόζο και Χέρμαν βαν Ρομπέι.Απο την πλευρά του το ΔΝΤ σε ανακοίνωση του δήλωσε έτοιμο να έρθει την Αθήνα μόλις σχηματιστει κυβέρνηση.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι εφανίστηκαν στις δηλώσεις τους για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα οι Ζ.Μ. Μπαρόζο και Χ.Β. Ρομπέι

”Το δεύτερο πακέτο προσαρμογής που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και το Eurogroup αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε ανάπτυξη, ευημερία και θέσεις εργασίας για τους Ελληνες”, επισημαίνουν ο πρόεδρος της Κομισιόν και ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε απόψε ότι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα θεωρείται από τη γερμανική κυβέρνηση απόφαση για να συνεχιστούν «οι βαθιές μεταρρυθμίσεις» στη χώρα.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Σόιμπλε τόνισε ότι ο δρόμος της Ελλάδας δεν θα είναι ούτε σύντομος ούτε εύκολος, όμως είναι απαραίτητο να ακολουθηθεί αυτή η πορεία καθώς θα δώσει στον ελληνικό λαό προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.

«Εάν τα πρώτα αποτελέσματα επιβεβαιωθούν, η Νέα Δημοκρατία θα έχει τις περισσότερες έδρες στο νέο κοινοβούλιο. Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί το αποτέλεσμα αυτό ως την απόφαση των Ελλήνων ψηφοφόρων να συνεχιστεί η εφαρμογή των βαθιών οικονομικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γερμανός υπουργός.

Απο την πλευρά του το ΔΝΤ σε ανακοίνωση του δήλωσε έτοιμο να έρθει την Αθήνα μόλις σχηματιστει κυβέρνηση.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 16:19