ΚΥΡΙΑΚΗ 01.02.2026 17:09
MENU CLOSE

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κερατέα

19.07.2012 06:01

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 7 η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Διόνυσος στην Κερατέα. 

 Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 7 η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Διόνυσος στην Κερατέα. 

Η φωτιά απείλησε σπίτια στους οικισμούς Τρέπες και Δασκαλειό. Στη μάχη με τις φλόγες επιστρατεύτηκαν 120 πυροσβέστες με 56 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή εντάσεως 6-7 μποφόρ δυσκόλεψαν το έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.  

 

 «Ο καπνός μας έχει πνίξει και δεν μπορούμε να δούμε τι υπάρχει μπροστά μας», είχε δηλώσει νωρίτερα ο αντιδήμαρχος της περιοχής Κυριάκος Κατσινάκης.

 

Ένας μοτοσικλετιστής που προσπαθούσε να γλιτώσει από την φωτιά τραυματίστηκε ελαφρά όταν έπεσε στο κεφάλι του μια ξύλινη κολόνα της ΔΕΗ. 

Σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

Αγροτοδασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον Πλακιά Ρεθύμνου. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 10 οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική περιοχή στον Αγαλά Ζακύνθου. Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα και τρία αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο είναι η πυρκαγιά στην Αχαΐα, ενώ σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην Κίσσαμο.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης εκκενώθηκε το χωριό Παπαδιανά, καθώς οι φλόγες απείλησαν τα πρώτα σπίτια του οικισμού, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι περιοχές Άνω και Κάτω Καστρίτσι, Σελλά, Πλατάνι, Αργυρά και Δρέπανο της Αχαΐας. Με το πρώτο φως της ημέρας, στην επιχείρηση κατάσβεσης επέστρεψαν τα εναέρια μέσα, που το απόγευμα της Τετάρτης σε μεγάλο ποσοστό καθηλώθηκαν λόγω βλάβης.

Στην περιοχή επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, 130 πυροσβέστες με 69 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 84 ατόμων και 47 στρατιώτες.

Την Τετάρτη, τρεις αξιωματικοί της Πυροσβεστικής -ένας εκ των οποίων ο διοικητής του α’ Πυροσβεστικού Σταθμού- τραυματίστηκαν ελαφρά και χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο του Ρίο, ενώ στο Κάτω Καστρίτσι, καθώς και σε άλλες περιοχές αρκετοί κάτοικοι για προληπτικούς λόγους εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Στην περιοχή μετέβη την Τετάρτη ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος διέκοψε την παρουσία του στο Συμπόσιο της Σύμης, το οποίο διεξάγεται στη Σάμο.

Την ίδια ώρα, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στο Ζευγολατιό Κορινθίας και έχει καταστρέψει πολλά στρέμματα δασικής έκτασης.

Τα βίντεο είναι από το newsit.gr

ΚΥΡΙΑΚΗ 01.02.2026 17:09
Exit mobile version