ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:16
MENU CLOSE

Αλέκα Παπαρήγα: «Θα ψηφίσουμε απλή αναλογική, όποιος κι αν τη φέρει»

15.12.2012 22:00

Συνέντευξη στον Δημήτρη Χατζηνικόλα
 
«Είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής και θα την ψηφίσουμε, όποιος κι αν τη φέρει». Με αυτόν τον τρόπο τοποθετείται η Αλέκα Παπαρήγα στη συνέντευξή της στις «6μέρες», εν μέσω των αναρίθμητων σεναρίων που περιστρέφονται γύρω από το εκλογικό σύστημα και την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού.

Κυρία Παπαρήγα, τα τελευταία χρόνια έχουν διακινηθεί αμέτρητα σενάρια για τη διαδοχή σας στην ηγεσία του κόμματος, τα οποία επανέρχονται εν όψει του 19ου Συνεδρίου. Εχει έρθει ο καιρός να παραδώσετε τη σκυτάλη; Λίγο παλαιότερα είχαμε δει ότι δεν ήσασταν καθόλου αρνητική. 
Δεν είμαστε σαν τα άλλα κόμματα. Και δεν πρόκειται να γίνουμε. Αυτό εξοργίζει τις δυνάμεις του συστήματος, γιατί ένα ισχυρό ΚΚΕ μέσα στην εργατική τάξη και τον λαό είναι και εμπόδιο και κίνδυνος γι’ αυτούς που καταδικάζουν τον λαό στην εξαθλίωση.
Για τον δικό μου ρόλο στο κόμμα έχω απαντήσει πολλές φορές ξεκάθαρα και αναλυτικά, όπως και για το ζήτημα της ανανέωσης των στελεχών. Αυτό γινόταν και γίνεται συνεχώς στο ΚΚΕ. Η μέριμνα και η προσπάθειά μας είναι να περιλαμβάνονται σε όλα τα όργανα του κόμματος νέα στελέχη που να προέρχονται από την εργατική τάξη και να ανήκουν σε αυτή. 

(Αναδημοσίευση από το www.6meres.gr)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:16
Exit mobile version