ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 23:56
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Σαμαράς και Τσίπρας, δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

05.03.2013 22:00

Στο πλαίσιο του μετώπου με τον καπιταλισμό και τα μονοπώλια κινήθηκε η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τα αγροτικά, το βράδυ της Τρίτης.

Στο ίδιο καζάνι
Δεδομένου όμως ότι η συζήτηση κινήθηκε σε πλαίσιο εφ’ όλης της ύλης, η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε αφενός στο μήνυμα των ιταλικών εκλογών αφετέρου σε θέματα όπως οι επενδύσεις και τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, π.χ., για την ανακήρυξη της ΑΟΖ. Όσον αφορά το πρώτο, διαφώνησε με τη θέση ότι οι εκλογές δείχνουν αμφισβήτηση της Μέρκελ ή ότι εν πάση περιπτώσει αυτό οδηγεί σε άλλη κατεύθυνση προς όφελος των λαών. Σημείωσε πως το καπιταλιστικό σύστημα, η καπιταλιστική ανάπτυξη έχει ανάγκη και τον Μόντι και τον Μπερσάνι και τον Γκρίλο και τους ναζιστές, καθώς όλες αυτές οι ψήφοι μπορούν ξανά να χωνευτούν στο σύστημα μέσα από μια άλλη κυβέρνηση. Αυτό που δεν γίνεται ανεκτό από το σύστημα, σημείωσε, είναι να λες ότι έξω από τον καπιταλισμό υπάρχει και κάτι άλλο.
Όσο για την ανακήρυξη ΑΟΖ, η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ εκτίμησε πως η σημερινή ή η αυριανή κυβέρνηση θα συρθεί σε μια συζήτηση για αποδοχή συνδιαχείρισης στο Αιγαίο με συμφωνία επιχειρήσεων και όχι διακρατική και χωρίς χάρτες, με τον εκβιασμό πως σε αντίθετη περίπτωση χάνει διαδρόμους και οικόπεδα. Κι επίσης διαφώνησε με την αντίληψη ότι υπάρχει περιθώριο διαπραγματεύσεων σε τέτοια ζητήματα ή ότι τίθεται θέμα ικανοτήτων καθώς, όπως υπογράμμισε, «δεν μπορείς να είσαι και μέσα στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. και να βάζεις τους δικούς σου κανόνες».

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 23:54
Exit mobile version