ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:44
MENU CLOSE

«Ο Σάββας Ξηρός δεν είναι μόνος»

18.12.2013 22:00

Κείμενο συμπαράστασης για τον καταδικασμένο της «17 Νοέμβρη».

Η νοσηλεία του όμως στο ΑΧΕΠΑ εξελίχθηκε σε ένα καλοστημένο παιχνίδι του κράτους και των μηχανισμών του, καθώς οι πέντε μήνες έγιναν πέντε μέρες και μεταφέρεται εσπευσμένα πίσω στη φυλακή για λόγους ασφαλείας. Από τις ιατρικές γνωματεύσεις που έχουν γίνει ώς τώρα προκύπτει η εικόνα ενός κρατούμενου καταδικασμένου σε αργό θάνατο: Τυφλός ουσιαστικά, με φλεβική ανεπάρκεια και επίδρασή της στα κάτω άκρα, σχεδόν κουφός, με σοβαρά νευρολογικά και αγγειακά προβλήματα, με ιστορικό άσθματος από παλιά, έχει επίσης υποστεί ακρωτηριασμό του δεξιού του χεριού και πλέον με πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας, διαγνωσμένη από δύο κρατικά νοσοκομεία, την οποία απέκτησε εξαιτίας της απάνθρωπης μεταχείρισης που είχε στη φυλακή.
 
Η παραμονή ενός ανθρώπου με τα προβλήματα του Σάββα Ξηρού στη φυλακή συνιστά από μόνη της απάνθρωπη συμπεριφορά. Μόνο ως δείγμα εκδικητικότητας του ελληνικού κράτους απέναντι σε έναν εχθρό του προς έναν πολιτικό κρατούμενο μπορεί να εξηγηθεί και αυτό γιατί η απόπειρα ηθικής και φυσικής εξόντωσης οποιουδήποτε αγωνιστή (ειδικά όσων επέλεξαν να αντιπαρατεθούν ένοπλα με το καθεστώς) λειτουργεί παραδειγματικά επιδιώκοντας να εκφοβίσει και να αποθαρρύνει όσους επιλέγουν να αγωνιστούν και όσους σκεφτούν να το κάνουν ιδιαίτερα στις σημερινές οξυμένες κοινωνικές συνθήκες.
 
Στις 19/12, στις 9 π.μ., δικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Πειραιά (Σκουζέ & Φίλωνος) η νέα αίτηση του Σάββα Ξηρού για διακοπή έκτισης της ποινής του για σοβαρούς λόγους υγείας. Θα είμαστε εκεί για να δοθεί ένα τέλος στις εκδικητικές μεθοδεύσεις του κράτους που έχει καταδικάσει σε αργό θάνατο τον αντάρτη πόλης Σάββα Ξηρό.
 
Όποιος ξεχνάει τους αιχμαλώτους πολέμου ξεχνάει και τον ίδιο τον πόλεμο.
Αλληλέγγυοι – Αλληλέγγυες

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:28
Exit mobile version