search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:06
MENU CLOSE

Επιθέσεις στις ΗΠΑ φοβάται το FBI: Πού στρέφει το βλέμμα

11.04.2024 06:02
fbi ipa apeiles- new

Αντίπαλες χώρες και τρομοκρατικές ομάδες έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τις ΗΠΑ,  επιχειρώντας να προκαλέσουν πλήγματα στην κυβερνοασφάλεια και ακολουθώντας τακτικές μαφίας με «εντεινόμενα ανησυχητικό» τρόπο, ισχυρίστηκε ο διευθυντής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι.

Μιλώντας σε εκδήλωση της Αμερικανικής Ένωσης Δικηγόρων, στην Ουάσινγκτον, ο Ρέι διαβεβαίωσε ότι το FBI εργάζεται για να εμποδίσει μία συντονισμένη επίθεση από τρομοκρατικές ομάδες, όπως ο ISIS-K, που ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική ενέργεια στον συναυλιακό χώρο της Μόσχας.

«Ξένοι τρομοκράτες, περιλαμβανομένου του ISIS, της Αλ Κάιντα και των επιγόνων τους, απευθύνουν εκκλήσεις για επιθέσεις εναντίον εβραϊκών κοινοτήτων εδώ, στις ΗΠΑ και σε όλη της Δύση», δήλωσε ο Ρέι. «Η τρομοκρατική απειλή από ξένους και η πιθανότητα για μία συντονισμένη επίθεση εδώ στην πατρίδα, όπως αυτή που είδαμε από τον ISIS-K στην Ρωσία πριν από δύο εβδομάδες, μας ανησυχεί ολοένα και περισσότερο. Η 7η Οκτωβρίου και η σύγκρουση που ακολούθησε θα τροφοδοτήσει έναν αγωγό ριζοσπαστικοποίησης και κινητοποίησης στα χρόνια που έρχονται», επισήμανε ο αρχηγός του FBI.

Ο απόστρατος στρατηγός Φρανκ Μακένζι, δήλωσε επίσης στο ABC News ότι είναι βάσιμες οι εκτιμήσεις των αναλυτών για πιθανή επίθεση τρομοκρατών στις ΗΠΑ. «Πρέπει να τους πιστέψουμε. Θα επιχειρήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Φρανκ Μακένζι.

Ο διευθυντής του FBI στην ομιλία του στην Ουάσινγκτον αναφέρθηκε επίσης σε απειλές από χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Βόρεια Κορέα και το Ιράν.

Η Ρωσία στοχεύει «σε υποβρύχια καλώδια» που είναι κρίσιμα για τις παγκόσμιες τηλεπικοινωνίες, είπε ο Κρίστοφερ Ρέι.

«Η ρωσική κυβέρνηση εξακολουθεί να επενδύει στις κυβερνο-επιχειρήσεις της, εν μέρει διότι θεωρούν ότι είναι ασύμμετρο όπλο εμπλοκής με εμάς», υποστήριξε ο Ρέι, προσθέτοντας ότι «η Ρωσία συνεχίζει να στοχεύει σε κρίσιμες υποδομές –περιλαμβανομένων των υποβρυχίων καλωδίων και συστημάτων βιομηχανικού ελέγχου στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Μετά την απρόκλητη εισβολή στην Ουκρανία, βλέπουμε ότι η Ρωσία κάνει αναγνωριστικές επιχειρήσεις στον ενεργειακό τομέα των ΗΠΑ».

Για την Κίνα, υποστήριξε ότι «παίζει ένα παιχνίδι διαρκείας». «Για να το πω απλά, η Κίνα ρίχνει όλο το βάρος στην υπονόμευση της ασφάλειας και της οικονομίας στον κόσμο που κυβερνάται από το νόμο», υποστήριξε ο διευθυντής του FBI.

Το κινεζικό κυβερνο-πρόγραμμα είναι μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο κυβερνητικό πρόγραμμα στον κόσμο, κατά το FBI και ο Ρέι είπε πως οι τακτικές μαφίας που ακολουθούν οι Κινέζοι καθιστούν την κυβερνο-απειλή από το Πεκίνο ιδιαιτέρως ανησυχητική.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μετά την ομιλία του ο διευθυντής του FBI επέκρινε την προτεινόμενη -από την υπό ρεπουμπλικανικό έλεγχο Βουλή- περικοπή του προϋπολογισμού του FBI κατά 500 εκατομμύρια δολάρια. «Η Κίνα δεν μειώνει τον προϋπολογισμό της», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι αν μειωθεί ο προϋπολογισμός του FBI αυτό θα είναι «οπισθοχώρηση».

«Ποιον βοηθάει η μείωση του προϋπολογισμού; Βοηθάει τους βίαιους εγκληματίες, τους απαγωγείς παιδιών, την κινεζική κυβέρνηση, τους χάκερς του διαδικτύου, τα καρτέλ και τους τρομοκράτες», είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του FBI.

Διαβάστε επίσης:

Σύμφωνο Μετανάστευσης: Διαφοροποιήσεις με το που ψηφίστηκε – «Η Πολωνία δεν θα δεχτεί τον μηχανισμό μετεγκατάστασης» λέει ο Τουσκ

«Πυρά» Ζελένσκι σε Όλαφ Σολτς: «Δεν μας δίνει Taurus επειδή φοβάται την πυρηνική απειλή του Βλάντιμιρ Πούτιν»

Σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά τρεις γιοι και τρία εγγόνια του ηγέτη της Χαμάς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:06