ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:18
MENU CLOSE

«Γιοι» στο Σεράγεβο

18.02.2014 22:00

Στο εξωτερικό ταξιδεύει η εταιρεία θεάτρου Sforaris, και μάλιστα με δύο παραγωγές:

• Μια σχολική τάξη θα μεταμορφωθεί σε θεατρικό σανίδι… Το έργο της Σέρβας ακτιβίστριας Biljana Srbljanovic «Family Stories» ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στις 7 Μαρτίου, στο 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθηνών, στους Αμπελοκήπους. Μια σχολική τάξη είναι έτσι κι αλλιώς ο φυσικός χώρος αυτής της – γραμμένης το 1998 – πολιτικής αλληγορίας που επιχειρεί να σκιαγραφήσει, μέσα από ένα δραματουργικό εύρημα (ενήλικες ηθοποιοί που υποδύονται παιδιά, τα οποία υποδύονται ενήλικες), το τοπίο μιας κοινωνίας σε κρίση και ηθική αποσάθρωση. Την παραγωγή της παράστασης έχει αναλάβει η εταιρεία παραγωγής plays2place productions, που μετά την ταινία «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά επιστρέφει στην εξερεύνηση της θεματικής τής βίας. Η σκηνοθεσία είναι της Έσθερ Αντρέ Γκονζάλες, ενώ παίζουν οι Αιμιλία Βασιλακάκη, Μάνος Καναβός, Μάρθα Μπουζιούρη.

• Χαρήκαμε πολύ με την είδηση της επαναλειτουργίας του θεάτρου «Πόρτα», που θα φιλοξενήσει ομάδες, η καθεμιά από τις οποίες θα έχει την ευθύνη για την παράσταση (παιδική ή για ενηλίκους) που θα ανεβάσει. Ο Θωμάς Μοσχόπουλος, φυσικά, θα είναι παρών στην επαναδραστηριοποίηση της «Πόρτας».

• Τις «Τρωάδες», το τρίτο μέρος της τριλογίας του Ευριπίδη με θέμα τον Τρωικό Πόλεμο, θα σκηνοθετήσει αυτό το καλοκαίρι ο Θέμης Μουμουλίδης. Το πρωταγωνιστικό κουαρτέτο αποτελείται από τις ηθοποιούς Φιλαρέτη Κομνηνού, Ιωάννα Παππά, Μαρία Πρωτόπαππα και Λένα Παπαληγούρα.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:16
Exit mobile version