search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 05:14
MENU CLOSE

«Η απολυμένη» έξω από τη λάμψη…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2330
18/04/2024
20.04.2024 14:22
apolimeni

Από τους καλύτερους συγγραφείς της γενιάς μας, ο Αντώνης Τσιπιανίτης Αθερινός (μεγάλη επιτυχία του «Η πόρνη από πάνω» που παίζεται πολλά χρόνια με την Κατερίνα Διδασκάλου), χρόνια δημοσιογράφος σε περιοδικά, μας παρουσιάζει ξανά την «Απολυμένη» του στο θέατρο Αλκμήνη.

Εκτός από τον χαρακτήρα και το ξεχωριστό χιούμορ του, ο Αντώνης μ’ έχει σκλαβώσει γιατί, όποτε πάει στο θέατρο, πληρώνει πάντα εισιτήριο, ενώ θα μπορούσε να έχει πρόσκληση ως θεατρικός συγγραφέας!

Ας πάμε, όμως, στο έργο.

Η υπόθεση. Η Μαριέτα εργάζεται ως κοσμικογράφος σε μεγάλο περιοδικό. Η στήλη της θεωρείται κορυφαία στο είδος της. Πλούσιοι και διάσημοι κάνουν το παν για να δημοσιεύσει φωτογραφία τους. Η ζωή της είναι γεμάτη λάμψη, πάρτι και ταξίδια. Μια μέρα απολύεται… Όλες οι «πόρτες» κλείνουν, το τηλέφωνο σιωπά, οι επώνυμες φίλες «εξαφανίζονται». Καθώς η μοναξιά και η πείνα την κυκλώνουν, συνειδητοποιεί πως, πριν απολυθεί από τη δουλειά της, ήταν «απολυμένη» από τον ίδιο της τον εαυτό, από την ίδια της τη ζωή, που τη διέσχισε σαν υπνοβάτρια χωρίς να γνωρίζει ποια είναι, τι θέλει, τι πραγματικά έχει ανάγκη.

Ένα έργο που ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, παρακολουθώντας την εσωτερική διαδρομή του ανθρώπου που, μέσα από μια μεγάλη δοκιμασία, ανακαλύπτει τις πιο βαθιές του αλήθειες. 

Ο συγγραφέας. Λέει χιουμοριστικά ο Αντώνης: «Η αγαπημένη Μαριέτα ανεβαίνει ξανά στη σκηνή. Μια παράσταση που φτιάχτηκε με πολλή αγάπη, έμπνευση και ταλέντο από υπέροχους ανθρώπους. Όταν με ρωτάει κάποιος ‘‘Πώς πάει η νέα παράσταση;’’ απαντώ: ‘‘Περιμένω να δω πόσοι θα μου κόψουν την καλημέρα, για να μάθω κι εγώ’’. Λοιπόν, η ‘‘Απολυμένη’’ πρέπει να ακούγεται πολύ θετικά και να λέγονται τα καλύτερα, διότι ήδη έχουν ‘‘εξαφανιστεί’’ αρκετοί φίλοι και γνωστοί. Μπράβο, Βασούλα μου».

INFO

Σάββατο 21.15 | Κυριακή 18.15. Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Λιακόπουλος – Γιωργής Κοντοπόδης. Σκηνικά: Γιωργής Κοντοπόδης. Κοστούμια: Νόρα Πόντι. Σχεδιασμός φωτισμού: Μανώλης Μπράτσης. Μουσική επένδυση: Αλέξανδρος Λιακόπουλος. Ερμηνεύει η Βάσω Γουλιελμάκη

Διαβάστε επίσης:

«Furiosa: A Mad Max Saga»: Περιέχει μία 15λεπτη σκηνή δράσης με 200 κασκαντέρ που χρειάστηκε 78 μέρες γυρισμάτων (photos)

Νικόλ Κίντμαν: Βραβείο για τη συνολική της προσφορά στο σινεμά από το AFI – Γιατί γράφει ιστορία η Αυστραλή ηθοποιός

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Δράμα, τρόμος και «Η Αρπαγή» (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06