ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 10:24
MENU CLOSE

Μπακαλιάρος ψητός με κρούστα αμυγδάλου

18.03.2014 22:00

Την ίδια συνταγή μπορείτε να τα μαγειρέψετε και με σολομό. Θα τη λατρέψουν ακόμα και όσοι δεν είναι φανατικοί ψαροφάγοι.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΨΗΣΙΜΟ: 10 ΛΕΠΤΑ
Υλικά
4 φιλέτα μπακαλιάρου (περίπου 200 γρ. το καθένα)
1 κ.σ. ελαιόλαδο , συν λίγο περισσότερο για το ταψί και τα ψάρια
Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι ακέρωτο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.γ.  μουστάρδα Dijon
2 χοντρές φέτες ψωμί της αρεσκείας σας
1/2 φλιτζ. τσαγ. ολόκληρα αμύγδαλα, ωμά
4 φρέσκα κρεμμυδάκια , ψιλοκομμένα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C . Ντύστε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί και αλείψτε ελαφρά με ελαιόλαδο.
Τοποθετήστε το ψάρι στο ταψί με την ελαφρώς κυρτή πλευρά του φιλέτου προς τα πάνω. Αλείψτε τα με ελαιόλαδο και περιχύστε τα με χυμό λεμονιού . Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι  και στη συνέχεια απλώστε  τη μουστάρδα πάνω από τα φιλέτα με ένα μαχαιράκι.
Αλέστε το ψωμί στο μούλτι ή το μπλέντερ ώσπου να γίνει ψίχουλα.  Μεταφέρετε τα ψίχουλα σε ένα μικρό μπολ.  Αλέστε κατόπιν τα αμύγδαλα  και προσθέστε τα στο μπολ με τα ψίχουλα. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια , το ξύσμα λεμονιού ( θα πρέπει να έχετε περίπου 4 κ.γ. ξύσμα ),  1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο  και αλατοπιπερώστε.
Μοιράστε  το μείγμα του μπολ στην επιφάνεια των φιλέτων, πιέζοντάς το ελαφρά για να κολλήσει.
Ψήστε μέχρι το ψάρι να παραμείνει ελαστικό στην αφή και το μείγμα με τα αμύγδαλα να χρυσίσει , για περίπου 10 λεπτά. Μεταφέρετε τον μπακαλιάρο σε πιάτα και σερβίρετε αμέσως .
 

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 10:17
Exit mobile version