ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.10.2025 16:06
MENU CLOSE

Στους Αυστραλούς ελπίζουν οι συγγενείς των επιβατών του Boeing - Δορυφόροι εντόπισαν 122 αντικείμενα

26.03.2014 06:53

Δεν ξέρουμε πως τα πάει η Μαλαισιανή κυβέρνηση στα του οίκου της αλλά αν κρίνει κανείς από το πώς έχει χειριστεί την υπόθεση του χαμένου Boeing, μάλλον δεν είναι και τόσο επιτυχημένη.

Στο κεντρικό αρχηγείο συντονισμού βρίσκονται φωτογραφίες από τέσσερις διαφορετικούς δορυφόρους (της Αυστραλίας, της Γαλλίας και της Κίνας) που τραβήχτηκαν στις 23 Μαρτίου και απεικονίζουν 122 αντικείμενα στην θαλάσσια περιοχή, μεγέθους από 1 έως και 23 μέτρα.
 
.Στην πτήση επέβαιναν 153 Κινέζοι, 38 Μαλαισιανοί, 7 Ινδονήσιοι, 6 Αυστραλοί, 5 Ινδοί, 4 Γάλλοι, 3 Αμερικανοί, 2 Νεοζηλανδοί, Καναδοί, Ιρανοί και Ουκρανοί και από ένας Ρώσος, Ολλανδός και Ταϊβανέζος. 

Αγωγή από αμερικάνικη εταιρεία κατά της Malaysia Airlines

Η αμερικανική δικηγορική εταιρεία Ribbeck Law ανακοίνωσε ότι κατέθεσε την Τρίτη αγωγή ενώπιον της δικαιοσύνης κατά της αεροπορικής εταιρείας Malaysia Airlines και κατά της κατασκευάστριας εταιρείας Boeing εκπροσωπώντας τον πατέρα ενός από τους επιβάτες της πτήσης MH370, με το επιχείρημα ότι το αεροπλάνο συνετρίβη εξαιτίας μηχανικής βλάβης. Η εταιρεία αναμένει ότι στην αγωγή θα ενταχθούν οι οικογένειες μεγάλου μέρους των επιβατών του μαλαισιανού αεροπλάνου.

Την ώρα που τα συντρίμμια του αεροπλάνου δεν έχουν εντοπισθεί και οι συνθήκες της εξαφάνισής του παραμένουν άγνωστες, και ενώ ανακοινώθηκε ότι η πτήση MH370 κάτεληξε στα βάθη του Ινδικού Ωκεανού, αντικείμενο της αγωγής που κατατέθηκε ενώπιον δικαστηρίου του Ιλινόι εξ ονόματος του πατέρα του επιβάτη Φίρμαν Σιρεγκάρ, 25 ετών, ινδονησιακής υπηκοότητας, είναι να διαπιστωθεί εάν κατασκευαστικό σφάλμα ή μηχανική βλάβη μπορεί να καταλογισθεί στην εταιρεία Boeing ή εάν σφάλμα μπορεί να καταλογισθεί στην αεροπορική εταιρεία.

Αν και στην αγωγή αναφέρονται τόσο η Boeing, όσο και η Malaysia Airlines, το βάρος πέφτει στην κατασκευάστρια εταιρεία, διότι η Ribbeck Law θεωρεί ότι το αεροπορικό δυστύχημα οφείλεται σε μηχανική βλάβη, δήλωσαν δικηγόροι της εταιρείας του Σικάγο.

«Η δική μας θεωρία για την υπόθεση είναι ότι υπήρξε βλάβη στα συστήματα στο πιλοτήριο, η οποία είναι πιθανόν να προκάλεσε πυρκαγιά που οδήγησε στην απώλεια των αισθήσεων του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη ή ίσως εξαιτίας ελαττώματος στην άτρακτο προκλήθηκε αποσυμπίεση στην καμπίνα, που επίσης προκάλεσε την απώλεια των αισθήσεων του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη», δήλωσε η επικεφαλής του τμήματος αεροπορικών περιστατικών της εταιρείας.

«Το αεροπλάνο ήταν αεροπλάνο-φάντασμα για πολλές ώρες πριν εξαντληθούν τα καύσιμα», είπε.

Η Ribbeck Law δεν αποκάλυψε το ύψος της αποζημίωσης που θα απαιτήσει, αλλά ανέρχεται σε «πολλά εκατομμύρια δολάρια».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.10.2025 16:04
Exit mobile version