ΔΕΥΤΕΡΑ 22.09.2025 01:58
MENU CLOSE

Πανακότα

02.06.2014 15:57

Το ιταλικής καταγωγής επιδόρπιο που το όνομά του σημαίνει «μαγειρεμένη κρέμα», μπορείτε να το απολαύσετε γαρνίροντας με όποιο γλυκό κουταλιού προτιμάτε! Οι επιλογές είναι αμέτρητες.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 ΛΕΠΤΑ
 
Υλικά

50 γρ. ζάχαρη
1 φασόλι βανίλιας
500 γρμ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
3 φύλλα ζελατίνης (15 γρ.)
 
Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τις ζελατίνες σε μπολ με κρύο νερό για 10-15 λεπτά.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη. Σχίζουμε την βανίλια στη μέση και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφαιρούμε την βανίλια και προσθέτουμε την ζελατίνη, αφού τη στραγγίσουμε καλά με τα χέρια μας.

Ανακατεύουμε με σύρμα ή ξύλινη σπάτουλα να διαλυθεί η ζελατίνη και κατεβάζουμε από την φωτιά. Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σφίξουν.

Ξεφορμάρουμε βουτώντας τα φορμάκια για λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό.
 Σερβίρετε γαρνίροντας με μαρμελάδα της αρεσκείας σας την οποία πρέπει να έχετε ζεστάνει με ελάχιστο νερό, διάφορα σιρόπια ή ακόμα και με γλυκό κουταλιού.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22.09.2025 01:53
Exit mobile version