ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:55
MENU CLOSE

Πατάτες ογκρατέν

23.06.2014 15:53

Ένα απλά μαγειρεμένο κρέας ή κοτόπουλο συνοδεύεται ιδανικά με πατάτες ογκρατέν, τις οποίες όμως μπορείτε να απολαύσετε και ως κύριο γεύμα, συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 35 ΛΕΠΤΑ
 
Υλικά 
1 1/2 κιλό πατάτες
350 γρ. μαγιονέζα
1 φλιτζ. τσαγ. κρασί λευκό ξηρό
1 φλιτζ. τσαγ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
1/2 φλιτζ. τσαγ. κρέμα γάλακτος
 

Εκτέλεση

Καθαρίστε, πλύνετε και κόψτε τις πατάτες σε ψιλές στρογγυλές φέτες.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ρίξτε μέσα τις πατάτες το κρασί, το αλάτι και το νερό.
Βράστε τις για 15 λεπτά και αφήστε τις να «κρατάνε» λίγο, διότι θα μαγειρευτούν και στο φούρνο

Ρίξτε τις πατάτες σε μπολ και ανακατέψτε τις με τη μαγιονέζα και το τριμμένο σκόρδο και λίγο πιπέρι.

Στη συνέχεια τις απλώνετε σε ταψί.

Ρίξτε από πάνω το κεφαλοτύρι και την κρέμα γάλακτος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20'.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09
Exit mobile version