ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:29
MENU CLOSE

«Θέλαμε να τους τρομάξουμε, όχι να τους σκοτώσουμε»

21.08.2014 14:43

Tι υποστήριξαν οι δύο κατηγορούμενοι για το διπλό φονικό στη Καρδαμύλη. Το χρονικό της δολοφονίας και τα επιχειρήματά τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των ερευνών, σε Ι.Χ.Ε. αυτ/το που χρησιμοποιούσε ο 18χρονος, ο οποίος είχε την οικονομική διαφορά με το 26χρονο θύμα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κυνηγετική καραμπίνα, η οποία όπως προκύπτει είναι το όπλο του εγκλήματος. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του κατασχέθηκε ακόμα μία κυνηγετική καραμπίνα.
 
Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκε το σημείο της δολοφονίας των δύο ημεδαπών. Από την αυτοψία στη συγκεκριμένη περιοχή, ανευρέθησαν κηλίδες αίματος, ίχνη σύρσεως στο έδαφος, το ρολόι χειρός του 26χρονου θύματος, καθώς και επτά (7) κάλυκες φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου.
 
Βρέθηκε ακόμα το αγροτικό όχημα, με το οποίο οι δράστες είχαν μεταβεί στην περιοχή, από την μακροσκοπική εξερεύνηση του οποίου εντοπίστηκαν ίχνη αίματος.
 
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δεύτερου 18χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα ένα κυνηγετικό όπλο, ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι (στιλέτο), δύο μαχαίρια, δύο καπνογόνα, ένα πτυσσόμενο γκλοπ, φυσίγγιο 45 mm , φυσίγγιο αγνώστου διαμετρήματος και (6,5) γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης. Σε κάδο απορριμμάτων κοντά στην οικία του, βρέθηκαν δύο (2) τσαντάκια μέσης με προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων.
 
Οι δύο συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και επιπλέον παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών για τον 18χρονο, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε η ποσότητα κάνναβης, οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
 
Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Αργά το μεσημέρι της Πέμπτης οι 18χρονοι, την υπεράσπιση των οποίων ανέλαβε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Καλαμάτας απ΄ όπου και έλαβαν προσθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους, στον ανακριτή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09
Exit mobile version