search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 11:31
MENU CLOSE

Δολοφονία Λυγγερίδη: Επτά οι προφυλακισθέντες, σήμερα συνεχίζονται οι απολογίες των υπολοίπων

28.04.2024 07:10
renti sillipsis – new

Ολοκληρώθηκε αργά βράδυ χθες η διαδικασία απολογιών της πρώτης ομάδας, με 31 κατηγορούμενους που οδηγήθηκαν ενώπιον των Ανακριτών της υπόθεσης της εγκληματικής ομάδας οπαδών στην οποία οι αρχές χρεώνουν την δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα κατά του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Από τους 31 κατηγορούμενους που βρέθηκαν ενώπιον των δικαστικών λειτουργών, οι επτά κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ανάμεσα σε αυτούς και δύο από τους θεωρούμενους, στη δικογραφία, ως μέλη της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης στους οποίους αποδίδεται ηθική αυτουργία στη δολοφονία.

Απόπειρα αυτοκτονίας κατηγορούμενου στη ΓΑΔΑ, τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί

Ενας εξ αυτών, ο 31χρονος, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ κρατούνταν στη ΓΑΔΑ.

Οπως προέκυψε, ο κατηγορούμενος είχε στην κατοχή του μια τηλεκάρτα και με αυτή αποπειράθηκε να κόψει τις φλέβες του. Οι αστυνομικοί είδαν από τις κάμερες τι πήγε να κάνει και επενέβησαν, σταματώντας τον.

Ο 31χρονος, με το προσωνύμιο «Κοκός», μεταφέρθηκε στο «Σωτηρία», όπου παραμένει φρουρούμενους. Η ζωή του δεν είναι σε κίνδυνο. Ο 31χρονος έχει βαρύ ποινικό παρελθόν και καταδίκες για ρατσιστική επίθεση. 

Ανάμεσα σε αυτούς που προφυλακίστηκαν είναι και ο μάνατζερ γνωστού τράπερ που αρνείται όσα του αποδίδονται, όπως και ένας κάτοικος Γερμανίας, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη.

Οσον αφορά τους υπόλοιπους 24 κατηγορούμενους αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων που αφορούν την υποχρεωτική εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευση παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων οποιασδήποτε ομάδας και απαγόρευση συμμετοχής σε δραστηριότητες αθλητικών συνδέσμων.

Μεταξύ αυτών που έμειναν ελεύθεροι με περιοριστικους όρους, είναι και ο 16χρονος αδερφός του προφυλακισμένου 18χρονου, ο οποίος θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ενώ του απαγορεύτηκε να παρακολουθεί αγώνες. Την υπόθεση χειρίζονται πέντε ανακριτές, ενώ σε βάρος των 67 συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για 28 αδικήματα, με 12 από αυτά να είναι κακουργήματα.

Το πρωί στα δικαστήρια θα μεταφερθούν για τις απολογίες τους οι τελευταίοι 32 -από τους 67 συνολικά- κατηγορούμενοι στην υπόθεση, σε μια χρονοβόρα διαδικασία.

Ολοι οι προφυλακισθέντες, αρνήθηκαν τις κατηγορίες σε βάρος τους, για την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Κατηγορούμενοι που διαφεύγουν, διαπραγματεύονται την παράδοσή τους

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, Tρία άτομα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης οπαδών που διαφεύγουν τη σύλληψη, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τις διωκτικές και ανακριτικές αρχές, ώστε να παραδοθούν.

Οι επαφές γίνονται μέσω συνηγόρων, ενώ εκτιμάται ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα παρουσιαστούν στον ανακριτή οικειοθελώς.

Οπως αναφέρει το κανάλι, πρόκειται για έναν 41χρονο από τον Κορυδαλλό ο οποίος όπως όλα τα μέλη, φέρει διαπίστευση για τους αγωνιστικούς χώρους και έχει έμμισθη σχέση με τον δήμο Κορυδαλλού, έναν 31χρονο με το κωδικό, όνομα «Σάρκ» ο οποίος φέρεται να ήταν στα επεισόδια στου Ρέντη και έναν 36χρονο από τη Ρουμανία.

«Κλειδί» οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Οπως αναφέρει η ΕΡΤ, προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν δώσει καταθέσεις που είναι κρίσιμες για την υπόθεση, τόσο για την δράση όσο και για τις τακτικές των μελών της εγκληματικής οργάνωσης. Οι φερόμενοι ως ηγέτες της, φέρονται να κέρδιζαν χρήματα από τους μικροπωλητές γύρω από το γήπεδο Καραϊσκάκη, πουλώντας τους προστασία. Ο μάρτυρας περιγράφει την δράση ενός εξ αυτών που φέρεται να χρησιμοποιούσε για τη συλλογή των χρημάτων, νεότερα μέλη δίνοντας τους ένα μικρό χαρτζιλίκι. 

Ο μάρτυρας «67Β» κατέθεσε ότι τα αρχηγικά μέλη που έχουν συλληφθεί, είχαν πλήρη ελευθερία κινήσεων. Καταθέτοντας συγκεκριμένα για τον φερόμενο ως αρχηγό της «Θύρας 7» και βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση, υποστήριξε ότι είναι αυτός που είχε το απόλυτο πρόσταγμα και δεν δίσταζε να κινηθεί εναντίον όσων τον αμφισβητούσαν.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Λυγγερίδη: Και έκτη προφυλάκιση οπαδού – Κατηγορείται ως ένας εκ των ηθικών αυτουργών

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 42χρονου για κατοχή και διάθεση αναβολικών και παράνομων σκευασμάτων

Γερμανίδα τουρίστρια έχει εγκλωβιστεί κοντά στον Μπάλο Χανίων – Σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 11:24