ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 07:33
MENU CLOSE

«Μεφίστο» της Μνουσκίν από τις 26 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό

18.09.2014 16:04

Το Εθνικό Θέατρο θα επαναλάβει για την καλλιτεχνική περίοδο 2014-2015 την θεατρική διασκευή της Αριάν Μνουσκίν «Μεφίστο» πάνω στο διάσημο έργο του Κλάους Μαν, σε σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκη.


 
Η Αριάν Μνουσκίν διασκεύασε το έργο για το θέατρο κάνοντάς το γνωστό στο ευρύ κοινό μερικά χρόνια μετά τη δικαστική απαγόρευση της κυκλοφορίας του στη Γερμανία, εξαιτίας της μήνυσης που κατέθεσε ο θετός γιος του ηθοποιού Γκούσταφ Γκρύντγκενς, ο οποίος θεωρήθηκε ότι υπήρξε το «μοντέλο» του συγγραφέα. «Η δουλειά μας στη διασκευή μας οδήγησε στο να ψάξουμε τα ‘κλειδιά’ των προσώπων του έργου, να εμπνευστούμε ή να απομακρυνθούμε από αυτά», γράφει η πρωτοπόρος σκηνοθέτιδα του «Μεφίστο». «Τα πρόσωπα του έργου έχουν, λοιπόν, τριπλή καταγωγή: είναι συγχρόνως τα πρόσωπα του μυθιστορήματος, της ιστορίας και της φαντασίας μας».
 
-Μετάφραση: Λουίζα Μητσάκου, σκηνοθεσία: Νίκος Μαστοράκης, (ο οποίος έκανε και τη δραματουργική επεξεργασία σε συνεννόησημε την Αριάν Μνουσκίν, όπως και τα κοστούμια και τα σκηνικά), μουσική Σταύρος Γασπαράτος, φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης, κίνηση: Αμάλια Μπένετ  και μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου.
 
Εμφανίζονται οι ηθοποιοί, Μαρίνα Ασλάνογλου, Βίκυ Βολιώτη, Μαρία Ζορμπά, Δημήτρης Μαύρος, Υβόνη Μαλτέζου, Άλκης Παναγιωτίδης, Γιούλικα Σκαφιδά, Ένκε Φεζολάρι, Χάρης Φραγκούλης, Μηνάς Χατζησάββας, Νίκος Ψαρράς κ.α.
Στο  πιάνο: Λήδα Μανιατάκου.  

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 07:29
Exit mobile version